BG online

Roditeljstvo

Roditeljstvo bez uslovljavanja stvara zdrave, brižne i odgovorne ljude

Naučite da pružite bezuslovnu podršku svom detetu

Kakve osobe želite da stvorite od svoje dece? Ovo je ključno pitanje za svakog roditelja, ali većina priručnika namenjenih njima počinju pitanjem „Kako da nateramo decu da rade ono što im se kaže?”, a zatim predlažu različite tehnike za njihovo kontrolisanje.

Šta je deci potrebno?

Ovu revolucionarnu knjigu priznati autor Alfi Kon počinje pitanjem „Šta je deci potrebno i kako da odgovorimo na te potrebe?” odakle proističu ideje za rad sa decom, umesto rada na njima.
Osnovna potreba koju sva deca imaju, smatra Alfi Kon jeste da budu bezuslovno voljena, da znaju da će biti prihvaćena čak i ako zabrljaju ili podbace. Međutim, konvencionalni pristupi roditeljstvu koriste sisteme kazne (uključujući „tajm-aut”), nagrade (uključujući pozitivno ohrabrenje) i druge oblike kontrole koji uče decu da su voljena samo kada nas zadovolje ili zadive.

Šta ne treba da radimo?

Autor citira obimna i uglavnom nepoznata, istraživanja o šteti koju nanosimo deci navodeći ih da veruju da moraju da zavrede naše odobrenje. Upravo takvu pouku deca izvlače iz uobičajenih tehnika disciplinovanja, iako to nije poruka koju većina roditelja namerava da pošalje.
Za razliku od drugih knjiga o vaspitanju “Roditeljstvo bez uslovljavanja” preispituje kako roditelji misle, osećaju i rade sa decom. Navodi ih da preispitaju svoje najosnovnije pretpostavke o odgajanju dece i istovremeno im nudi mnogo praktičnih strategija za prelaz od „rada na” do „rada sa” decom – uključujući i načine da zamene hvalu bezuslovnom podrškom kakva je deci potrebna da bi izrasla u zdrave, brižne i odgovorne ljude. Ova knjiga povezuje čitaoce sa svojim najboljim instinktima i inspiriše ih da postanu bolji roditelji.

Knjigu “Roditeljstvo bez uslovljavanja” Alfi Kon po ceni od 950 din.+troškovi dostave možete poručiti telefonom 066060820 ili putem porudžbenice:   

   

  © by BGonline. All rights reserved

  Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

  Ostavite komentar

  Komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  To Top
  PROČITAJTE I OVO:
  Ne gubite vreme sažaljevajući sebe Ovladajte svojom mentalnom snagom, naučite…

  You cannot copy content of this page