BG online

Vesti

Trening za redukciju stresa

Šta nam je potrebno da živimo kvalitetan, ispunjen i zdrav život u dobu pandemije, ekonomske krize i sveopšte neizvesnosti? Možda sada, više nego ikad nam je potreban stabilan, miran i svestan um. To se može ostvariti kroz sistematski trening i kultivaciju svesne pažnje ili mindfulness-a- kažu Dragana Đurđanović i Saša Radović sertifikovani MBSR instruktori.
“Mindfulness je svesnost koja se javlja kada sa namerom usredsredimo pažnju u sadašnjem trenutku, bez osuđivanja” dr Jon Kabat-Zinn

MBSR MINDFULNESS-BASED STRESS REDUCTION

Osmonedeljni trening za redukciju stresa će zajednički voditi sertifikovani MBSR instruktori iz regiona od 18.maja do 6. jula 2021.- uživo online.
-MBSR je zlatni standard i najviše naučno istraženi mindfulness program u svetu. Osnovao ga je dr Jon Kabat-Zinn (Džon Kabat-Cin) na Klinici za Redukciju Stresa pri UMass Medicinskom Centru, S.A.D. sedamdesetih godina prošlog veka. Od tad brojna naučna istraživanja pokazuju da sistematskom primenom mindfulness intervencija dolazi do merljivih indikatora u oblastima: smanjenja stresa i anksioznosti, regulacije emocija, poboljšanja kognitivnih sposobnosti uma, povećane rezilijentnosti, povišenog stepena empatije i saosećanja, boljeg fizičkog i mentalnog zdravlja i kvaliteta života uopšte- kažu Dragana Đurđanović i Saša Radović.

ZA KOGA JE MBSR?

Dragana i Saša napominju da za učestvovanje u MBSR programu nije potrebno prethodno znanje i iskustvo mindfulness-a.
-Trening je namenjen svima, bez obzira da li se po prvi put susreću sa mindfulness praksom, žele da prodube dosadašnje iskustvo, ili da kroz kultivaciju mindfulness-a unaprede dosadašnji rad na ličnom i profesionalnom planu.

MBSR UŽIVO ONLAJN PROGRAM 2021

MBSR je intezivni trening mindfulness-a (svesne pažnje) koji se radi u manjoj grupi učesnika. Program se između ostalog sastoji od mindfulness vežbi koje se rade u sedećem i ležećem položaju, kao i u pokretu i mogu se prilagoditi potrebama polaznika.
Uloga instruktora je da sistematski, praktično i iskustveno predstave i podrže kultivaciju mindfulness-a putem vođenja vežbi, kao i kroz dijalog sa polaznicima.
-Tokom 8 nedelja obrađivaće se brojne teme: šta je to mindfulness, kako vidimo sebe i svet oko nas, šta je stres i kako odgovoriti na stres svesno, umesto reagovati na automatskom pilotu, šta je svesna komunikacija, kako voditi brigu o sebi, kako nastaviti sa integracijom mindfulness-a u svakodnevnom životu nakon završetka programa. Dan Mindfulness-a je integralni deo programa i pruža polaznicima jedinstvenu priliku da prodube svoju ličnu mindfulness praksu i upoznaju se sa novim mindfulness vežbama. Dan se odvija uglavnom u tišini uz vođstvo instruktora- objašnjavaju Dragana Đurđanović i Saša Radović.

MBSR SADRŽI

• Preliminarni razgovor
• 8 modula, 18.05 – 06.07. 2021, jednom nedeljno, utorkom od 18:30-21:00
• “Dan Mindfulness-a”, subota 26.06. ili nedelja 27.06. od 10:00-16:00
• Završni razgovor
• MBSR priručnik
• Zvučni zapisi (mp3) mindfulness vežbi
• Važan aspekt programa podrazumeva rad kod kuće u trajanju od 45 – 60 minuta dnevno
• Ukupan broj sati sa instruktorima je 26
• Sertifikat o završetku pohađanja
Svi polaznici su obavezni da pre početka programa obave preliminarni razgovor sa instruktorima u trajanju od minimum 30 minuta. Zatim će se zainteresovani pozivati da blagovremeno zakažu termin kako bi se bliže upoznali sa programom i instruktorima, postavili pitanja i obezbedili mesto u programu.

 

 

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Zajednički simptomi skoro svih anksioznih poremećaja su psihološki i fizički…

You cannot copy content of this page