BG online

Psihološka prva pomoć

Razumevanje i isceljivanje porodičnog stabla

„Potrebno je da čovek shvati da način na koji danas živi nije ništa drugo nego rezultat niza događaja, trauma i učinjenih ustupaka patološkom vaspitanju.“– Alehandro Hodorovski „Metagenealogija“
Nemoguće je spoznati sebe ako ne poznajemo materijalno i duhovno nasleđe našeg porodičnog stabla, stav je Alehandra Hodorovskog, autora knjige „Metagenealogija“ koja rezimira njegovih trideset pet godina istraživanja i otkrića u vezi sa porodičnim stablom.
Tvorac metageneologije sugeriše da se svaka „bolest” može shvatiti kao nedostatak lepote i svesti i da se „lek” sastoji u tome da čovek pronađe svoje pravo ja.
„Nadamo se, svim srcem, da će vam ovo dvostruko putovanje poslužiti, kao što je služilo i drevnim herojima, da pobedite sve prepreke i da se domognete eliksira koji može trajno da transformiše vaš život i život vaše okoline. Pomenuti eliksir, u teoriji Hodorovskog, nosi ime „svest”.“ napisao je u predgovoru ko autor knjige Marijan Kosta.

Porodično stablo kao umetnost, terapija i potraga za suštinskim ja

„Svaki pojedinac je proizvod dveju sila: imitatorske sile kojom upravlja porodična grupa, koja deluje iz prošlosti i kreativne sile kojom upravlja univerzalna svest iz budućnosti. Kada roditelji ograniče svoju decu prisiljavajući ih da se pokoravaju planovima, parolama („bićeš ovo ili ono”, „izgledaćeš kao ovaj”, „slušaćeš nas i širićeš naše ideje i verovanja”), ne slede evolutivni projekat budućnosti, gurajući porodicu u sve vrste fizičkih i mentalnih bolesti.“

Zašto je malo kreativnih duša?

„… Ako, naprotiv, dete postane kopija svojih roditelja ili deda i baka, svest je poražena. Kreativnih duša ima vrlo malo, dok postoji vojska oponašajućih duša. Prve moraju da nauče da prenesu i zaseju svoje vrednosti, druge moraju da se oslobode svojih kalupa i da nauče da stvaraju, to jest da postanu svoji, a ne ono što porodica, društvo i kultura žele. Klan nastupa kao organizam…“
Knjiga „Metagealogija“ je praktični vodič za prepoznavanje i prevazilaženje obrazaca i uticaja četiri generacije pre vas.
Knjiga sadrži:
• Vežbe za otkrivanje psihološkog nasleđa vaše porodice, lečenje negativnih obrazaca ponašanja i bolesti u porodičnom stablu i otkrivanje vašeg istinskog ja.
• Objašnjenja kako smo produkt dve sile: ponavljanje porodičnih obrazaca iz prošlosti i stvaranje novih ideja iz Univerzalne svesti budućnosti.
• Primeri iz života Hodorovskog i njegovog rada sa tarotom, psihoanalizom i psihomagijom.
• Put ka razumevanju porodičnog stabla i svog mesta u njemu, otvaranje sposobnost isceljenja drevne borbe između ponavljajućih snaga prošlosti i stvaralačkih snaga budućnosti.
Ova sveobuhvatna knjiga broji preko 700 strana. Ona je za svakog čitaoca drugačija zato što otvara pojedinačne priče, porodična stabla, nasleđe prošlosti. Od prve stranice vodi u istraživanje, popunjavanje i kreiranje porodičnog stabla. Dalje se krećemo ka njegovom razumevanju, prihvatanju i odbacivanju onoga što je pred nama i onoga što nam nudi.
Ova je knjiga koja se ne čita u jednom dahu već se rešava poput neke puzle. Pruža mogućnost da stanemo, promislimo, shvatimo, vratimo se i nastavimo. Čita se onoliko dugo koliko nam je potrebno da spoznamo sebe, znači možda i ceo život. I baš zato je potrebno imati je, upijati polako ili brzo, onim tempom kojim prija našem biću.
Veliki broj vežbi zahteva predano čitanje, povezivanje sa prethodno rečenim i onim što sledi.
Čitanje ove knjige može vam pomoći da shvatite kakav je uticaj na vas imao život vaše prababe, pradede, babe, dede, roditelja, ujaka, tetaka, stričeva, braće, sestara, da razumete posebne veze koje su neki članovi porodičnog stabla međusobno negovali⁣, shvatite kako je nametanje porodičnih ideja i tabua još u detinjstvu postavilo prepreke za razvoj vašeg suštinskog “ja”⁣…
Prema rečima Alehandra Hodorovskog, uz „Metagenealogiju” možete osvestiti porodičnu tradiciju koju nosite na leđima i isceliti svoje stablo iz tačke sadašnjosti.

Knjigu „Metagealogija“ po ceni od 1760 dinara + troškovi dostave možete poručiti telefonom 066060820 ili putem porudžbenice:   

  Duboki nesvesni programi uzrok su (skoro) svih problema koje imamo

  © by BGonline. All rights reserved

  Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

  Ostavite komentar

  Komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  To Top
  PROČITAJTE I OVO:
  Ne postoje dva ista čoveka, ni dve iste dijete Ona…

  You cannot copy content of this page