BG online

Vesti

Radite na sebi jer tu uvek ima posla

BGonline na Sajmu medija 2018.

Radite na sebi, tu uvek ima posla-slogan je kojim se BGonline po prvi put predstavio na Sajmu medija i privukao veliku pažnju kako kolega, tako i posetilaca koji su između 24. i 28. oktobra posetili ovu manifestaciju koja se održavala u vreme Sajma knjiga 2018. Dok su se predstavnici različitih generacija fotografisali na našem štandu gledajući da u svaki kadar stane tako moćna rečenica “Radite na sebi, tu uvek ima posla” njihovu pažnju su privukle i brojne knjige o zdravlju, psihologiji, životu, ljubavi, ličnom razvoju koje su bile izložene a mogu se kupiti u našem online shop-u, kao i atraktivne himalajske lampe i prelepa zen bašta koja je specijalno napravljena za tu priliku.
Prvog sajamskog dana BGonline je sa mnogo uzbuđenja i odgovornosti održao panel o kojem se danima pre toga mnogo pričalo. Ovu diskusiju pod nazivom “Da li smo normalni” vodila je urednica BGonline-a Branka Gajić i tom prilikom ugostila fenomenalne sagovornike Mirjanu Bobić Mojsilović i psihoterapeuta Zorana Milivojevića koje su sa velikom pažnjom slušali brojni posetioci.
Čuveni naturolog Georgij Nazarov koji je do sad obišao zemaljsku kuglu sedam puta obilazeći najzdravije i najdugovečnije ljude sveta u potrazi za stilom života koji im donosi zdravlje i vitalnost bio je gost štanda BGonline-a gde su posetioci imali priliku da se sa njim druže i prelistaju sve njegove knjige. Dok je odgovarao na brojna pitanja posetilaca Georgij Nazarov je podsećao sve one koji žele da rade na sebi i usavrše svoj način ishrane i života da to ne iziskuje mnogo vremena već snažnu odlučnost da uradimo nešto dobro za sebe.
Profesorka i odličan poznavalac dečije psihologije Milica Novković, autorka “Porodičnog bukvara” i “Bitke ljubavi” strpljivo je odgovarala na štandu BGonline-a na pitanja mladih, ali i njihovih roditelja i profesora koji su došli na Sajam da je pozdrave i čuju korisne savete. Svi su nakon upoznavanja sa Milicom poručili njene knjige sigurni da svaka porodica treba da ih ima.
Posetioci koje interesuju komunikacijske veštine i oslobađanje od treme tokom javnog nastupa ili učenja imali su priliku da upoznaju saradnicu BGonline-a Tatjanu Manojlović koja im je na Sajmu medija otkrila neke male tajne ovih veština koje se lako i brzo uče na njenim radionicama. Autorka koncepta “Dok ona vodi” Tatjana Obradović Tošić, liderka i preduzetnica koja pomaže ženama da se bolje organizuju i odvoje vreme za sebe predstavila je na ovom sajmu svoj brend i mnogim ženama otkrila neke male tajne dobre organizacije.
Čuveni svetski putnik, pisac, advokat, osnivač Muzeja knjige i putovanja i veliki prijatelj BGonline-a Viktor Lazić sa svojim knjigama je došao na naš štand gde su ga čekali brojni mladi čitaoci koji su želeli da ga upoznaju i imaju potpisan primerak neke od njegovih knjiga. Tokom šetnje kroz Sajam medija u goste nam je došao nekadašnji predsednik Srbije Boris Tadić sa kojim je vreme proletelo u razgovoru o psihologiji koju je diplomirao, ali se nikad nije profesionalno njome bavio, tome koliko smo na ovim prostorima uspeli da ostanemo “normalni” i svoji. Tom prilikom nam je čestitao na hrabrosti, kreativnosti, ideji i misiji i poželeo BGonline-u mnogo čitalaca koji žele da rade na sebi.
Psiholog i psihoterapeut Ljubica Bogetić u BGonline-u ima svoju stalnu rubriku namenjenu roditeljima i dolaskom na Sajam medija obradovala je mnoge mlade mame i tate koji su od nje dobili korisne savete kako o tome kako da na najbolji način podrže i razumeju svoju decu, ali i kako da usklade sve svoje uloge, od roditeljskih, profesionalnih, partnerskih… O ovoj temi smo razgovarali i sa porodičnim terapeutom i psihologom Branislavom Pavlović u čijoj ordinaciji se svakodnevno nalaze bračni parovi i pojedinci koji u ovom vremenu brzog življenja ne žele da izgube konekciju sa najbližima.
Psiholog i psihoterapeut Maja Pavlov pridružila nam se na Sajmu medija i posetioce podsetila na to koliko je važno raditi na sebi i brinuti i o mentalnoj higijeniosetioci štanda BGonline-a imali su priliku da upoznaju i homeopatu Suzanu Đokić koja je već dugo sjajan vodič našim čitaocima kroz svet homeopatije i drugačijeg vida lečenja, kroz emocije koje mogu da ih razbole ili ozdrave i holistički pristup zdravlju.
Posebna atrakcija Sajma medija bio je dolazak Maje Volk sa njenim ćerkama Milenom i Teodorom i njihovim psom Đangom koji je bio prava zvezda. Povod za ovo druženje bila je nova knjiga Maje Volk “Pseći kuvar” u kojoj je otkrila brojne recepte za pse, od onih koji će im podići imunitet do onih koji će im biti lekoviti, ali i poslastica koje će kuce sigurno obožavati. Majin pas Đango za kojeg ona kaže da je “vegan” se na štandu poslužio bananom i uživao u maženju brojnih posetilaca i njihovoj pažnji.
Savršen tim na ovom sajmu bili su zen bašte, himalajske lampe uz Feng Shui knjige Sandre Drinčić koja je bila sjajno društvo kreativnom timu BGonline-a i posetiocima koji su imali priliku da od nje saznaju neke nove metafizičke tajne.
Specijalni gost i Sarajeva, svetski putnik i autor bestselera “7 tajni uspeha” i “Pazi kojeg vuka hraniš” dr Kenan Crnkić sa svojim saradnicima je bio tokom Sajma medija gost i BGonline-a kada je našim posetiocima pokazao kako izgleda knjiga “Pazi kojeg vuka hraniš” na Brajevom pismu koju je namenio slepim i slabovidim osobama.
Naša draga autorka rubrike koju obožavaju brojni čitaoci “Ukusno i zdravo” gde nam predstavlja svoje super ukusne i healthy recepte Daniela Boračeva bila je posebna atrakcija našeg štanda uz podršku brenda Patewski koji je specijalno za ovu priliku pripremio sjajne namaze koji se uklapaju uz Danielin koncept ishrane. Oduševljene posetioce ona je poslužila svojim tek ispečenim hlebom bez brašna koji su se fantastično uklopili uz Patewski namaze, masline i čeri paradajz.
Sjajna kolekcija proizvoda sa potpisom wellness ambasadora Peđe Filipovića privukli su posebnu pažnju, pa su tako mnoge naše čitateljke imale priliku da se “mackaju” i isprobavaju mirišljave proizvode s potpisom WAPF. Svojim fenomenalnim biljnim čajevima Delfi Elena nas je poslužila Jelena Simunović i zajedno s Peđom uživala u sređivanju zen bašte.
Pilates instruktorka Katarina Kuljača je nakon prepodnevnog treninga došla na Sajam medija gde nam je otkrila brojne korisne vežbe koje možemo raditi na radnom mestu, istegnutim se, opustiti i lakše podneti sedeći položaj u kojem mnogi ljudi provode dosta vremena. Kiropraktičara Aleksandra Popovića su mnogi posetioci prepoznali. Među njima je bilo i njegovih nekadašnjih klijenata, kao i onih koji žele da pomognu svojoj kičmi pa su u potrazi za stručnim savetima. Psiholog Ljiljana Jagodić se u svojoj praksi najčešće bavi partnerskim odnosima i problemima kao i anksioznošću koja je sve prisutnija u svakodnevici savremenog čoveka. Ona je svojim prepoznatljivim osmehom donela je dobro raspoloženje u naš tim i obradovala one koji su poslednjeg dana sajma došli na štand BGonline-a. Nutricionista Ana Lipowatz nam nije brojila kalorije iako smo tokom sajamskih dana imali na svom štandu brojne poslastice, slane i slatke zalogaje: Debeljko, Wish cakes, Nanna ketering, Ćao šećeru, Zdrawo slatko, već je sa puno strpljenja odgovarala na pitanja onih kojima je borba sa viškom kilograma veliki problem. Zahvaljujući kompaniji Nektar pili smo Nektar sokove i Heba vodu.

 

Foto: Marija Nisić i Dario Konstantinović

 

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Perpetuum Jazzile je jedna od najspektakularnijih i najvećih vokalnih grupa…