fbpx

BG online

Vesti

Promenite loše navike, pobedite vaše drugo “ja”

Pronalaženje izgovora je talenat kojim se naš svesni um ističe. On nam omogućava da prestanemo da se borimo protiv sebe i svog okruženja- kaže Vendi Vud, autorka knjige o nevidljivoj moći navika „Dobre navike, loše navike“ koju je objavio novosadski Psihopolis.
Život bi mogao da nam bude mnogo drugačiji kad bismo iskoristili nauku koja je detaljno istražila navike na delu, kako one funkcionišu i zašto deluju.
Budući da su navike deo naše prirode, paradoksalno je da su suprotne zdravom razumu. Svet navika je toliko samostalan da ga možemo smatrati drugim ja, tj. delom našeg bića koji živi u senci misaonog uma koji tako dobro poznajemo- objašnjava autorka u knjizi „Dobre navike, loše navike“.
Koja ponašanja želite da promenite? Možda želite da prestanete da neprekidno gledate u mobilni telefon, da redovno večerate sa svojom porodicom, otvorenije komunicirate s kolegama, uštedite novac za penziju ili školovanje dece, uživate više? Sve se to može uvrstiti u onaj deo života kojim upravlja uobičajeno ponašanje, a sve to mogu postati vaše automatske radnje. Navike rade za nas onako kako naše svesne radnje nikad neće moći.
U ovoj knjizi saznaćete:
• Kako da živimo sa našim bićem navike?
• Koje su alatke za formiranje navika?
• Ključne osobina navike: ona deluje izvan vaše svesnosti.
• Zašto je brzina navika blagoslov kada su ono što želimo, a prokletstvo kada su neželjene?
• Zašto navike ostvaruju naše ciljeve, ali i postaju naši ciljevi?

ZAŠTO STALNO RADIMO ONO ŠTO RADIMO?

„Življenje s vašim bićem navike omogućiće vam da uvidite koliko vaše biće funkcioniše na načine kojima ne upravljaju vaše želje i površni impulsi. U vama su dubine. Možete upregnuti te dubine da rade za vas“- poručuje Vendi Vud.

Knjigu  „Dobre navike, loše navike“  po ceni od 1500 dinara + troškovi dostave možete poručiti telefonom 066060820 ili putem porudžbenice: 

 

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Oprostite sebi svoje greške Trenutno sam mršav jer sam izabrao…
error: