fbpx

BG online

Intervjui

Prinudna usamljenost vraća ljude jedne drugima i sebi samima

Malo tišine ne može da nam škodi

Njoj nikad nije dosadno, pa tako i u okolnostima samoizolacije Mirjana Bobić Mojsilović je kvalitetno provodila svoje vreme.
-Iako je strašno sve ovo što se događa celom svetu, ima ipak neke male sreće u svemu. U epidemiji usamljenosti kojoj je svet izložen već godinama, ova prinudna usamljenost na neki način vratila je ljude jedne drugima i sebi samima. Malo tišine nije na odmet…
A čovek, u ovim okolnostima, ako se ne prepusti demonu dosade, ne može da bude usamljen. Kada smo izloženi tolikim spoljašnjim ograničenjima, uključujući i ograničenje kretanja, onda onome ko ima biblioteku ove pošasti ne mogu ništa.
Na početku, beše reč, ali i na kraju je reč- kaže Mirjana Bobić Mojsilović.
Knjige mogu da nas spasu od mnogo čega, napominje jedna od naših najpopularnijih književnica.
– Samo uz knjigu možemo da dobijemo poruku da nam životi nisu bezvredni, da mi nismo bezvredni. Samo uz knjigu možemo da putujemo kroz vreme i prostor i ništa kao dobra knjiga ne može da nas inspiriše da nešto napravimo od vlastitog života. Da bolje vidimo svet i sebe u svetu, da se suočimo sa sopstvenom majušnošću i veličanstvenošću. Uz knjigu možemo da imamo fenomenalno društvo.
Mirjana Bobić Mojsilović upravo piše novi roman što joj na najlepši način ispunjava dane.
-Preporučujem da čitate moju knjigu „Ono sve što znaš meni“ i družite se sa Nađom, Jelenom, Unom i Anom, glumicama koje liče na nas, i koje čekaju, kao i svi mi, samo tu jednu jedinu dobru rečenicu, sa kojom sve dobija drugačije značenje.
Ili čitajte „Glad“ jer to je priča o najvećoj od svih zabluda – da je velika sreća u vezi sa velikim novcem, ili bilo koji od mojih romana. Ili čitajte moje pesme, evo, ja učim napamet poeziju, dobro je za mozak. U međuvremenu, iskrojiću jednu košulju, skratiću jednu haljinu, nanizaću perle. I to je to. Mali život.

Mirjana Bobić Mojsilović

Knjige Mirjane Bobić Mojsilović „Ono sve što znaš meni“ i „Glad“ po ceni od 799 dinara (cena za jednu knjigu) + troškovi dostave možete poručiti telefonom 066060820 ili putem porudžbenice:
  Neke su žene srećnije kad su same

  © by BGonline. All rights reserved

  Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

  Ostavite komentar

  Komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  To Top
  PROČITAJTE I OVO:
  Cvetovi zove se beru tokom sunčanog vremena i to samo…
  error: