BG online

Lični razvoj

Poboljšajte emocionalnu inteligenciju

Moćne strategije promene

Dok mnogi ljudi čeznu za životom bez stresa u kojem mogu da spavaju duže, da imaju što manje obaveza ili lenstvuju na plaži po ceo dan, ne shvataju da izazovi koji se postavljaju pred njih i umereni stres zapravo mogu da im pomognu da se osećaju bolje, poboljšaju celokupno zdravlje i budu ispunjeniji, kaže dr Nil Nidli u svojoj knjizi „Izgubljena umetnost razmišljanja“.
Dr Nil Nidli koji je razvio Program za oporavak od depresije, kao i obrazovni program za mentalno zdravlje zajednice tvrdi da određeni tipovi stresa mogu biti korisni. Tokom svoje karijere proučavao dve vrste stresa: pasivni i aktivni.
Pasivni stres proizilazi iz aktivnosti koje gledamo ali ne možemo da učestvujemo u njima, kao što je na primer gledanje filmova strave i užasa. Nasuprot tome aktivni stres sadrži događaje ili situacije na koje osoba zapravo može da reaguje (istek nekog roka do kad zadatak treba da bude obavljen). Stres nije neka velika loša pojedinost kako je svi zamišljaju. Većina akutnih stresora podstiče rad imunog sistema- naglasio je u knjizi „Izgubljena umetnost razmišljanja“ koja će vam pomoći u tome da poboljšate emocionalnu inteligenciju i podstaknete maksimum mentalnih sposobnosti.
Dr Nidli je u knjizi predstavio strategije za uspeh, strategije za smanjenje gneva (kad treba uzeti time out), nisku toleranciju frustracije, drevnu moć pozitivnih filtera, nedostatak motivacije, strategije za promenu, vežbe za mozak i anksioznost, kao i plan za potpuno zadovoljstvo životom.

Knjigu „Izgubljena umetnost razmišljanja“ po ceni od 1090 din. + troškovi dostave možete poručiti tel.066060820 ili putem porudžbenice:   

   

  © by BGonline. All rights reserved

  Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

  Ostavite komentar

  Komentar

  Please Login to Comment.

  To Top
  PROČITAJTE I OVO:
  Naučite da koristite zakon privlačenja Vi ste autor svog života…

  You cannot copy content of this page