fbpx

BG online

Hrana & Recepti

Pasta sa piletinom i tartufima

Za BGonline šef kuhinje “Konobe kod Goce i Renata” otkriva recept za pastu koja se priprema sa piletinom i tartufima.

Sastojci:

120g pilećeg filea

40g (2 kašičice) paste od tartufa

1,5 dl neutralne pavlake

oko 50g parmezana

1dl belog vina

so, biber

Ulje od tartufa ili bilo koje biljno ulje

Taljatele, pene, njoke ili špagete

Priprema:

Pileći file iseckati na kockice, prepržiti na ulju. Kad je piletina skoro gotova dodati pastu od tartufa. Nakon nekoliko sekundi naliti belim vinom. Kad vino ukuva dodati neutralnu pavlaku i već skuvanu testeninu. Kad testenina ukuva, nakon dva minuta dodati začine i parmezan.

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Prvo delo književnika i slikara Mome Kapira bila je knjiga…
error: