BG online

Lični razvoj

Zašto nam izmiče sreća?

UVEK PRIVLAČIMO ONO ŠTO JESMO, A NE ONO ŠTO ŽELIMO (dr Wayne Dyer)

Jedan od najpoznatijih motivacionih govornika na planeti dr. Vejn Dajer( Wayne Dyer) preminuo je prošle godine u 75. godini, ali njegove inspirativne poruke su i dalje vredne životne lekcije svima onima koji žele da rade na ličnom razvoju. Dr Vejn Dajer je bio profesor na Univerzitetu Sv.Džon u Njujorku, jedan od omiljenih trenera ličnog razvoja, a njegovi fanovi su ga nazvali “otac motivacije’.

Uprkos teškom detinjstvu koje je proveo po sirotištima i starateljskim porodicama, dr.Dajer je prevazišao mnoge prepreke i izazove kako bi svoje snove pretočio u realnost. Veliki deo svog vremena proveo je pokazujući drugima kako da učine isto. Kad nije putovao svetom šireći svoju inspirativnu poruku, Vejn (otac 8 dece) je pisao u svom domu na havajskom ostrvu Maui.

„Vi ne privlačite ono što želite, već ono što vi jeste. Ljudi često misle da ako se fokusiraju na nešto što žele, da će uz zakon privlačenja dobiti sve što požele, ali stvari tako ne funkcionišu. Ako očistite svoj um i svoje srce, privući ćete mnoge divne stvari u vaš život i obilje neće biti nešto za čim ćete juriti, jer će ono juriti vas. S druge strane, ako su vaš um i srce puni negativnosti, u vašim životima će se pojavljivati negativnost u svim oblicima.Ako ste opsednuti time da porazite onog drugog i da ga pobedite po svaku cenu, onda vam je zagarantovano da ćete privući vibracije ekvivalentne tom razmišljanju u svoj život, čak iako vežbate jogu i dubite na glavi izgovarajući mantre svaki dan.” Wayne Dyer

Neke od životnih lekcija dr Wayne Dyer-a:

„Ne pokušavajte druge da promenite.“
”Ljubav je sposobnost i spremnost da omogućite onima do kojih vam je stalo da budu što su izabrali, bez ikakvog insistiranja da vi budete zadovoljni.”
„Prestanite da govorite NE.”
“Dozvolite sebi da proširite svoj um malo više svakog dana, odustanite od etiketiranja drugih i bićete srećniji. Ako konstantno govorite “NE” neobičnim idejama, stvarima, događajima, ljudima, kako očekujete da napredujete kroz život?”
„Pronađite se u samoći.“
“Ako ste opušteni u svojoj koži i ako zaista volite sebe, nećete se plašiti da provedete neko vreme sami. Uživaćete u vremenu koje provedete sami podjednako kao kada ste okruženi ljudima koje volite.”
„Samopoštovanje ne možete dobiti od drugih“
“Ako konstantno tražite odobravanje i potvrđivanje, nikada nećete biti srećni. Prestanite udovoljavati svima oko vas i počnite udovoljavati SEBI. Samopoštovanje ne može biti potvrđeno od drugih. Vi ste vredni zato što vi tako kažete.”
„Ne privlačite vi ono što želite, već ono što jeste.“

Knjigu „Promenite misli-promenite život“ dr Vejn Dajera po ceni od 1240 dinara + PTT troškovi možete poručiti telefonom 066060820 ili putem porudžbenice:   

   

  © by BGonline. All rights reserved

  Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

  2 komentara

  komentar

  1. Motivizam

   02/09/2015 at 17:09

   Autor sjajnih knjiga, koji je toliko toga ostavio na polju motivacije i optimizma…

  2. dragica

   11/03/2017 at 13:55

   Autor sjajnih misli i optimizma ……. sta reci sjajno i mudro!

  Komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  To Top
  PROČITAJTE I OVO:
  NAJBOLJI RODITELJ JE POSVEĆEN DETETU, ALI I DOSLEDAN SEBI On…

  You cannot copy content of this page