BG online

Lični razvoj

Oslobodite se zabrinutosti

Pravilo 5 sekundi Mel Robins

Život se menja donošenjem petosekundnih odluka- tvrdi Mel Robins autor bestselera “Pravilo pet sekundi” koja je i sama zahvaljujući ovom moćnom pravilu transformisala sopstveni život. Mel kaže da se ovo pravilo lako uči i da je njegov učinak neverovatran.
“To pravilo je tajna s kojom se može promeniti sve. Pomoći će vam da volite, radite, govorite s mnogo više samopouzdanja i odvažnosti”- piše Mel koja je  ovo pravilo smislila i primenila u vreme kad joj se život, kako kaže, raspadao. U to vreme se naslućivao krah njenog braka, urušavala se finansijska situacija, karijera je krenula nizbrdo, a samopouzdanje nestajalo. Problemi su jo delovali toliko mučni i nesavladivi da joj je, kako piše u knjizi bilo preteško i da ujutro ustane iz kreveta. Pravilo pet sekundi je izmislila da bi se trgla iz dremeža i ponovo počela da živi.

Moćna tehnika

Kad je i sama prvi put primenila “pravilo 5 sekundi” kaže da je pomislila da je to velika glupost, ali da je vreme pokazalo da je to ipak moćna metakognitivna tehnika kojom je uspela da promeni baš sve u svom životu.
“Ne samo što sam živnula, nego sam uspela da preokrenem ceo život na bolje. Koristeći se ovom moćnom alatkom uspela sam da vratim kontrolu nad životom i poboljšam sve što se moglo poboljšati: ojačala sam samopouzdanje, ubrzala priliv novca, spasla brak, unapredila karijeru, postala bolji roditelj. Pravilo “5 sekundi” je promenilo sve jer sam naučila kako da se promenim. Prestala sam da prekomerno razmišljam o malim stvarima i preusmeravam energiju na efikasnu akciju. Uspela sam da uspostavim samokontrolu i postanem prisutnija i produktivnija. Ovo pravilo mi je dalo unutrašnju snagu da postanem bolja i srećnija osoba. Ako naučite i krenete da primenjujete “pravilo 5 sekundi” eliminisaćete zabrinutost, izboriti se s nemirima, pronaći ćete smisao u životu i pobediti strahove”- poruka je autorke knjige “Pravilo 5 sekundi”.
“Što sam više primenjivala pravilo shvatala sam da sam u prošlosti svakodnevno donosila sitne odluke koje su me zadržavale i odvraćale od cilja”- napisala je Mel Robins.

Knjigu “Pravilo 5 sekundi” po ceni od 999 din+troškovi dostave možete poručiti telefonom 066060820 ili putem porudžbenice:   

   

  © by BGonline. All rights reserved

  Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

  Ostavite komentar

  Komentar

  Please Login to Comment.

  To Top
  PROČITAJTE I OVO:
  Na Sajmu knjiga u Skoplju premijerno je predstavljena knjiga Maje…

  You cannot copy content of this page