BG online

Intervjui

Oprostite sebi, svima i životu što nisu savršeni

Ne vodim bitke koje ne mogu da dobijem

Najgore je da štedite na sebi. Tako samo uzimate od lepote života i od sebe pravite žrtvu. Mnoge žene se tako ponašaju, pa ne odu kod frizera jer idu na pijacu, kupe nekome nešto, uštede za voće. To su verovatno ponele iz svoje prošlosti. Moja majka je često govorila „dokle ću da kuvam“, a ja eto sad ne kuvam i kad mi dođe moja ćerka Ana, kažem joj da je kafana naša sudbina.

Sreća u sitnicama

Kad štedite na sebi mislite da ste postigli nešto veliko, ali ste u stvari duboko nesrećni i to se vidi. Uživam da sebe častim. Kupim sebi cveće i neku sitnicu, odem na kapućino. To ne košta mnogo, a mnogo znači. Treba se dobro osećati u svojoj koži. Ja nikad ne bih volela da sam neko drugi. Volim što sam Ruška i moja ćerka voli što sam baš ovakva. Volim da se oblačim u buticima za tinejdžere, da se igram, da svaki dan obučem nešto drugo. Ne krijem da kupujem garderobu i u second hand-u i kod Kineza i izgledam super.

Život po svoj meri

Napravila sam sebi život po svojoj meri i smatram da sam to zaslužila. Mnogo sam radila, ulagala u sebe. Iako mi je mnogo puta bilo teško nikad nisam pravila od sebe žrtvu. Ogromna greška žena je kad od sebe prave mučenice i to mučeništvo prenose na svoju decu, prebacuju im šta su sve za njih uradile. Neka stanu malo i prisete se da život je lep.
Žene koje se plaše da budu same, treba da znaju da je strah blokada i da je najgore lagati sebe. Život je toliko dragocen i kad ne štediš na sebi shvatiš koliko ti je malo potrebno da budeš srećan. To ne košta ništa.

Bez negativnih misli

Kad umeš da se igraš sa sobom, umeš to isto i sa brakom, životom, ljubavlju…U braku se igraš kad mu kažeš da ga voliš i da si ga sanjala iako nisi.
Život je ono što se dešava danas. Ja živim uvek u sadašnjem trenutku jer znam da prošlost ne mogu da menjam, a budućnost ne mogu da znam. Najveća stvar je život koji nam je Bog podario i uživanje u svakom danu. Ja nikad ne vodim bitku koju ne mogu da dobijem. Šta je sigurno u životu osim ovog trenutka? Nemam negativne misli i verujem da samo lepe stvari mogu da mi se dese jer sam to zaslužila svojim razmišljanjem i svojim životom. Zato sebe nazivam srećnom ženom. Uspela sam da kontrolišem svoj mozak da ne prima informacije koje će da me učine nesrećnom, izazovu strahove i blokadu. Toliko je malo potrebno da budes srećan i da druge usrećiš.
I ja plačem. Najgore je biti ravnodušan. To onda vodi ka depresiji, pa i ka teškoj bolesti. Kad se isplačem obrišem suze i porazgovaram sa sobom i svojim suzama. To je najveća lekovitost. Suze mi govore da sam negde pogrešila. Svi grešimo, a ja znam da čitam putokaze i znam gde sam grešila. Oprostite sebi, svima i životu što nisu savršeni.
U svemu možete naći lepotu življenja. Sami sebe mučimo, niko nam to ne radi.
Meni je moj dan divno raspoređen, noću spavam sa sveskom i olovkom, zapisujem svoje misli, snimam emisiju svake nedelje, lepo se obučem, našminkam svako jutro i kažem „Živeo život“.

Ruška Jakić
Foto: Dario Konstantinović

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Please Login to Comment.

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Razvojni centar kompanije Majkrosoft u Srbiji poziva sve zainteresovane da…

You cannot copy content of this page