BG online

Lični razvoj

Važnije je ono što govorimo sebi nego drugima

Knjiga „Moć podsvesti” dr Džozefa Marfija prvi put je objavljena 1963.god. i do danas je prodata u milionima primeraka širom sveta, ali i nastavlja da privlači nove generacije. Džejms Džensen, poznati life coach je odlučio da ovu knjigu dopuni svežim lekcijama i modernim praktičnim vežbama kako bi postala praktični priručnik koji će vam pomoći da koristite svoju podsvest.

Kako funkcioniše podsvest?

U prvom delu knjige nalazi se originalan, kompletan rukopis Džozefa Marfija, dok drugi deo čine tumačenje i učenja Džejmsa Džensena.
Čitanje ove knjige otvara vrata koja vode u život prepun potencijalnih uspeha i proširenih mogućnosti. Tehnike i principi koji su predstavljeni su praktični i dokumentovani u modernoj nauci.
U knjizi će čitaoci saznati kako podsvest funkcioniše drugačije od svesnog uma, kako da iskoriste podsvest za kreativno rešavanje problema, kako podsvest može pomoći da budu bolji vođa, na koji način podsvest može poboljšati međuljudske odnose.

Šta rade ego i nesvesni um?

„Ovo nije ista knjiga kao ona koju sam prvi put čitao. Džejmsov drugi deo: Tumačenje i učenja, pruža pregled 57 godina korporativne i društvene evolucije. Džim je isto tako razborito i mudro doterao i izmenio određena shvatanja koja su važila 1963. godine, ažuriravši ih i podarivši im nove definicije kako bi bila u skladu s trenutnim saznanjima iz neuro nauke, psihologije i drugih grana istraživanja. Međutim, suština knjige doktora Marfija ostala je ista. Naš ego, odnosno, svesni um, dotiče samo površinski deo stvarnosti i svesnosti i usredsređen je isključivo na ograničeni prostor naših pet čula, ali nepriznati i herojski delovi naše psihe kriju se ispod prozaičnog života… Način na koji pričamo sa samima sobom neprestano šalje uputstva podsvesti kako bi se osiguralo da se „dobro ponašamo“, ali ova uputstva nisu nužno u skladu s onim što želimo. Koliko puta ste samo čuli nekoga da kaže sledeće: „Nikako ne pamtim imena.“ „Uvek se unervozim kad govorim pred velikim grupama ljudi.“ Ili svojoj deci: „Zašto ti je soba uvek u haosu?“ „Zašto ne možeš da uradiš ništa da valja?“ Kada shvatimo da ono što govorimo sebi (bilo to pozitivno ili negativno) utiče na naše zaposlene, decu i druge koje volimo, tada smo u stanju da počnemo da menjamo te podatke, transformišući ih u pozitivne ishode koje odistinski želimo. Doktor Marfi nudi baš te alate u knjizi „Moć podsvesti“- napisao je u predgovoru knjige Dr Li Pulos, klinički psiholog, autor knjiga Biologija osnaživanja i Moć vizualizacije.

Podsvest je izvor moći

Racionalni um zna da bude prepreka koja nas sprečava da iskoristimo svoj puni potencijal. On svojim oštrim fokusom ograničava naše sposobnosti i filozofski nas razdvaja od eksperimentalnog pozorišta u izvođenju podsvesti, iskonskog izvora moći. U drevnim šumama uma krije se pravi potencijal – naša intuicija, neobična svesnost, snovi, sprega Džozef Marfi s kosmičkim informacionim poljem, psihološko i duhovno okruženje i da, naš misticizam. Većina naučnika danas veruje da izvor uma leži u misterioznoj, ali nedokazivoj sprezi molekula u mozgu… Ova knjiga pruža sve mentalno oruđe koje vam je potrebno, a korist koju možete dobiti od Marfijevih i Džensenovih uvida je neograničena… Ova knjiga povezuje nas sa herojskim delovima našeg snažnog unutrašnjeg bića i magijom koja čezne da pronađe svoj izraz.“, napisao je između ostalog u predgovoru knjige Dr Li Pulos, klinički psiholog, autor knjiga Biologija osnaživanja i Moć vizualizacije.

Zašto nam je potrebna moć podsvesti?

Iako je ono o čemu doktor Marfi piše prepuno blaga, kad bih morao da izdvojim jednu ključnu lekciju, bilo bi to otkriće neverovatne sprege između svesnih i podsvesnih delova uma, odnosno, kako iskoristiti neverovatnu moć sopstvenog „unutrašnjeg monologa“. Nisu ovde posredi dva različita uma, već pre dve sfere jednog uma. Svesni deo jeste onaj koji koristimo za razmišljanje. Dok čitate ove reči, vi istovremeno razgovarate sa samim sobom o tome šta osećate povodom ovoga što čitate – a pored toga i o tome šta ćete večeras jesti, kao i o mnoštvu drugih misli. To je taj unutrašnji monolog. Većina nas nije svesna toga da po čitav dan razgovaramo sa samim sobom i to brzinom od sto pedeset do trista reči u minutu, odnosno, preko pedeset hiljada reči dnevno. Većina nas nije shvatila da se taj unutrašnji monolog pretvara u uputstva našoj podsvesti, koja deluje kao servo mehanizam (kontrolni sistem), a on radi po uputstvima koja nam pruža svesni deo uma. Većinu nas učili su da je podsvest zadužena za sve telesne funkcije. Ona zaceljuje rane, pomoću nje nam rastu kosa i nokti, tako varimo hranu i slično, ali većina nas nije svesna da podsvest neprestano izvršava ova uputstva, bez ikakve pauze. Podsvest nas nikako ne osuđuje. Jednako vredno ispunjava negativna uputstva unutrašnjeg monologa koliko i pozitivna. Knjiga doktora Marfija uči nas kako da iskoristimo neverovatnu moć tog unutrašnjeg monologa, kao i da ono što govorimo drugima ni izbliza nije toliko bitno kao ono što govorimo sebi. U svojoj knjizi doktor Marfi divno ilustruje kako funkcioniše odnos između svesnog i podsvesnog. Danas to objašnjavam tako što pomislim na prekookeanski brod. Svesni um je kapetan koji zapoveda posadi (podsvest). „Posada“ se ne svađa s „kapetanom“, već jednostavno odgovara: „Da, da, gospodine“ i izvršava data uputstva, ne obazirući se na to da li se brod nasukao na stene, udario drugo plovilo ili sigurno stigao na odredište. Naša podsvest služi svesnome. To joj je i svrha. Stoga, kakvo god uputstvo ili naređenje da joj damo, podsvest će ga izvršiti bez pitanja, čak i ako joj to ide na štetu. Ova analogija postavlja svima nama ključno pitanje: jeste li vi kapetan svoga broda? Drugim rečima, da li ste kapetan svojoj posadi, svom podsvesnom umu? Ako jeste, onda u rukama imate moćno oruđe – ono pomoću koga ćete kormilariti brodom svog života i postići ono što zaista želite- zaključuje Džejms Džejsen.

Knjigu “Osnažite moć podsvesti” po ceni od 1099 dinara + troškovi dostave možete poručiti telefonom 066060820 ili putem porudžbenice:   

   

  © by BGonline. All rights reserved

  Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

  Ostavite komentar

  Komentar

  Please Login to Comment.

  To Top
  PROČITAJTE I OVO:
  Zašto muškarci gube interesovanje za seks? Seksualna želja je složen…

  You cannot copy content of this page