BG online

ZDRAVLJE

Oni koji kažu da ne jedu mnogo, a ipak se goje- ne lažu!

Gubljenje težine je mnogo više od slogana: Jedi manje i vežbaj više, kaže Dr Mark Hajman, koji kao lekar u svom radu kombinuje najbolje od konvencionalne, alternativne medicine i nauke.
„Nije vaša greška što se borite sa prekomernom težinom jer ishranu ponašanja kontroliše naš „gušterski“ mozak, prastari mehanizam preživljavanja stvoren da spreči izgladnjivanje. Morate jesti više od metaboličke stope tela u mirovanju ili će telo pomisliti da gladujete. Kada jedete manje od potreba bazalnog metabolizma češće se dešava da se gojite umesto da mršavite“, otkriva u svojoj knjizi „Ultrametabolizam“ dr Hajman i tvrdi da ljudi koji kažu da ne jedu mnogo, a ipak se goje- ne lažu!

Od dijeta se gojite

„Svaki put kad drže dijetu gubite mišiće, a težina koja se vrati uglavnom je sačinjena od masti, tako da od dijeta postajete još deblji“- jedno je od zapažanja ovog lekara koji je protivnik rigoroznih dijeta uveren da je ključ mršavljenja u tome da naučite kako da naštelujete svoj metabolizam i koristite prirodne kapacitete tela za sagorevanje kalorija.

Jedem manje, vežbam više

Ultrametabolizam se ne sastoji toliko od dijeta, već se svodi na pravilan način uzimanja hrane, tako da možete izbeći zamku na koju ukazuje dr Hajman ukoliko se pridržavate saveta iz knjige „Ultrametabolizam“ koja vodi mnogo dalje od zastarele ideje da se mršavi ako se jede manje i vežba više.
„To je isto kao kad bi siromašnoj deci rekli da treba da zarađuju više, a troše manje, takve proste jednačine zanemaruju brojne faktore, a jedan od faktora koji ispada iz ove proste jednačine jeste „sindrom izgladnjivanja“- piše dr Hajman u knjizi „Ultrametabolizam“ i objašnjava zbog čega se drastično smanjenje kalorija najčešće obije o glavu.

Kuda vodi izgladnjivanje?

„Vaše telo misli da se nasmrt izgladnjuje, pa pokreće hemijske procese koji vas teraju da jedete više. Zato je jedan od najvažnijih principa gubljenja težine da se nikada ne izgladnjujete. Pitanje je da li unosite ili ne unosite dovoljno kalorija, a ne da li ih previše jedete. Vama je potrebna osnovna linija koja određuje koliko morate da jedete kako biste sprečili telo da uđe u stanje izgladnelosti.“

Uskakanje u zdravo mršavljenje

Hrana razgovara sa našim genima, kao što geni razgovaraju sa našim telom- kaže ovaj iskusni lekar posvećen proučavanju funkcionisanja metabolizma. On u svojoj knjizi „Ultrametabolizam“ piše i o tome koje masti su dobre u ishrani, zašto su ugljeni hidrati najvažnija hrana, objašnjava metabolički sindrom, razumevanje biologije apetita, otkriva nutricionističke tajne ultrametabolizma, da li je dr Atkins bio u pravu, zašto je doručak veoma bitan, zbog čega tek 2 sata nakon poslednjeg obroka treba ići na spavanje, a u knjizi se nalazi i test za utvrđivanje metaboličkog sindroma, kao i tronedeljni program ubrzavanja metabolizma sa receptima, kako izgleda uskakanje u zdravo mršavljenje, program detoksikacije i podmlađivanja.

„Doručkom poručujete telu da je gotovo sa postom i da je vreme da vam se metabolizam ubaci u brzinu.“

Dr Mark Hajlman razbija uobičajene mitove o hrani i objašnjava efekte koje različite namirnice imaju na organizam, ali i uticaj stresa na gojaznost.
Nakon čitanja ove knjige nećete više jesti na isti način! Njena ključna poruka je da hrana komunicira sa genima i da pravom hranom i ubrzavanjem metabolizma telo može biti zdravo.

Knjigu „Ultrametabolizam“ po ceni od 1750 dinara + troškovi dostave možete poručiti telefonom 066060820 ili putem porudžbenice:  SHOP

  Narcisi- zavodljive, manipulativne, usamljene i prazne osobe

  By BGonline / 09/11/2022 / 0 Comments

  Mama, tata, zašto se niste razveli?

  By BGonline / 04/11/2022 / 0 Comments

  Da li antidepresivi utiču na povećanje kilaže, seksualno funkcionisanje i gubitak samopouzdanja?

  By BGonline / 15/11/2022 / 0 Comments

  Život sa napadima panike

  By BGonline / 06/11/2022 / 0 Comments

  Život u doba narcisoidnosti, arogantnosti i toksičnosti

  By BGonline / 20/11/2022 / 0 Comments
  © by BGonline. All rights reserved

  Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

  Ostavite komentar

  Komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  To Top
  PROČITAJTE I OVO:
  Škola poslovnih veština U periodu od 24. do 26. oktobra…

  You cannot copy content of this page