BG online

Intervjui

Od prodavačice sladoleda do bestseler pisca

Ples oko sunca Vedrane Rudan

Ona se usuđuje da kaže ono što drugi ne smeju i istovremeno ruši sve tabue. Ko je Vedrana Rudan? Najtačniji odgovor dobićete u njenoj najnovijoj knjizi „Ples oko sunca“. Svoju autobiografiju je ispisala iskreno i bez ulepšavanja.
U “Plesu oko sunca” Vedrana je pisala o svom ni malo bezbrižnom detinjstvu, o deci i unucima, o putu koji je prešla od prodavačice sladoleda na rivi do najčitanije spisateljice u regionu, o tome zašto je u socijalizmu bilo nemoguće dobiti otkaz i kako je postala prva novinarka kojoj je to uspelo u novom hrvatskom demokratskom režimu.

Najteže je pogledati sebi u oči

Vedrana Rudan i ovom knjigom pokazuje zašto je u životu najvažnije i najteže bez stida pogledati sebi u oči.
-Ovo je knjiga mog života. Napisala sam je za dva i po meseca. Na pisanje knjige nagovorio me je sin. Ideja mi se nije nimalo sviđala. “Nisam ja Mik Džeger”, rekla sam mu, a on mi je odgovorio: “Ti jesi hrvatski Mik Džeger”. Nema veze s mozgom, ali tako je lepo zvučalo. A onda mi je i unuka diskretno rekla kako je veseli što će nakon smrti moći da me gleda na Jutjubu. Shvatila sam da meni najdraži ljudi ne znaju ko sam. Nisam ja ni Džeger, ni ona sa Jutjuba. Ja sam… Plesačica oko Sunca- rekla je autorka povodom izlaska autobiografije.

Gde god je radila dobila je otkaz…

Vedrana Rudan je rođena u Opatiji 1949. Njene knjige su prevedene na engleski, mađarski, slovenački, poljski, francuski, italijanski, ruski i makedonski jezik. Pozorišne predstave dramatizovane prema njenim knjigama igrane su u Rijeci, Zagrebu, Beogradu, Varšavi, Londonu, Santa Moniki u Americi, Budimšešti. Bila je novinarka, kolumnistkinja, radila je kao urednica na Hrvatskom radiju i voditeljka TV emisije. Svaki put je dobila otkaz. Trenutno Vedrana Rudan piše na svom blogu www.rudan.info i ima 220 000 pratilaca. Živi u Rijeci sa mužem stalno, a sa unukom povremeno. Nema psa zato što mnogo putuje.

Autobiografiju Vedrane Rudan ”Ples oko sunca” (knjiga ce biti dostupna za slanje 21.08) po ceni od 699 din.+ troškovi dostave možete poručiti telefonom 066060820 ili putem porudžbenice:   

   

  © by BGonline. All rights reserved

  Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

  Ostavite komentar

  Komentar

  Please Login to Comment.

  To Top
  PROČITAJTE I OVO:
  Svako može da uradi nešto od svog života Šta ide…

  You cannot copy content of this page