fbpx

BG online

Vesti

Novak uručio skener KBC “Dragiša Mišović”, donaciju Fondacije Novak Đoković

U Kliničko-bolničkom centru “Dragiša Mišović” pušten u rad najsavremeniji Canon CT aparat vrednosti 210.000 evra donacija je Fondacije Novak Đoković i nastavak njene podrške zdravstvenom sistemu Srbije. Najbolji teniser sveta Novak Đoković lično je uručio donaciju i zahvalio se zdravstvenim radnicima.
-Svesni smo da je epidemiološka situacija i dalje nestabilna i da je zdravstveni sistem ne samo naše zemlje, već i čitavog regiona pod velikim pritiskom, zato je neophodno da se ujedinimo i pružimo im podršku. Hvala svim zdravstvenim radnicima što već skoro deset meseci rade u vanrednim okolnostima i vode borbu za sve nas. Od početka pandemije smo pratili stanje na terenu i u saradnji sa Ministarstvom zdravlja se trudili da brzo reagujemo i pružimo pomoć onima kojima je to bilo najpotrebnije. Sa ovom pandemijom nam je svima postalo jasno koliko je bitno da budemo spremni i opremljeni za sve izazove i nadamo se da će ovaj skener, ali i sva ostala donirana oprema olakšati rad zdravstvenim radnicima i da će dodatno osnažiti naše zdravstvene institucije- izjavio je Novak.

Novakov dolazak nam znači…

Direktor Kliničko-bolničkog centra “Dr Dragiša Mišović” profesor dr Vladimir Đukić izrazio je veliku zahvalnost na nabavci vredne medicinske opreme.
-U ime Kliničko-bolničkog centra “Dr Dragiša Mišović”, zahvaljujem se Fondaciji Novak Đoković, Novakovoj porodici i Novaku na ovoj divnoj mašini koja će budućim pacijentima, kada ovo zlo od korone prođe, dati šansu da se kvalitetno onkološki leče. Da pacijenti na ginekologiji i urologiji dobiju najbolju moguću preoperativnu dijagnostiku. U ovom momentu, tokom korone, mi ćemo imati mogućnost da pacijente koji su intubirani, koji su na aparatima za veštačku ventilaciju spustimo bezbedno ovde i oni će za 15 sekundi imati veoma preciznu i dobru dijagnostiku pluća, a i drugih organskih sistema, jer ovaj aparat može da radi i vaskularnu dijagnostiku i druge dijagnostike, što je značajno kod COVIDA-19, jer ne napada samo pluća. Mnogo više od ovog aparata nama znači Novakov dolazak, jer u ovoj borbi, pored hrabrosti koju imamo, treba nam i ta energija, taj pobednički mentalitet- izjavio je profesor Đukić.
Ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije dr Zlatibor Lončar zahvalio je Novaku Đokoviću na svemu što čini za svoju zemlju, dok je Maja Kremić, nacionalna direktorka Fondacije Novak Đoković istakla da su na početku zdravstvene krize prouzrokovane virusom COVID-19, Fondacija Novak Đoković zajedno sa njenim osnivačima, Novakom i Jelenom Đoković, donirali milion evra za nabavku neophodne medicinske opreme za bolnice i zdravstvene ustanove širom Srbije.

Foto: Miroslav Petrović

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Planinsko iskustvo od pet zvezdica Viceroy Hotels & Resorts, poznati…
error: