BG online

Lični razvoj

Ne gubite živce zbog malih stvari

Konstantno ukazivanje na sopstvene uspehe, želja da se hvalite ili pokušaj ubeđivanja drugih u to koliko vredite, po rečima dr Ričarda Karlsona mogu onima kojima to pričate biti zamorni i postići suprotan efekat od onog koji priželjkujete. Smernost i duhovni mir idu ruku pod ruku, pa tako što ste manje prinuđeni da se dokazujete pred drugima, to će vam biti lakše da osetite duhovni mir. Samodokazivanje je opasna zamka i oduzima mnogo energije, a o tome je pisao i u knjizi „Ne gubite živce zbog malih stvari“.
Dr Karlson kaže da ljude privlače tihe i samouverene osobe, one koje ne moraju da se prave da su dobre, da su uvek u pravu ili da se kite tuđom slavom. Većina ljudi, ipak, voli one koji ne moraju da se razmeću, daju sve od srca, a ne one koji hrane sopstveni ego.
Svakog dana pomislite na nekog kome biste mogli da se zahvalite, a put do mira i zahvalnosti je i razmišljanje o nekom koga volite, jedan je od saveta dr Karlsona.

Birajte o kome ćete razmišljati

„Dok razmišljam o ljudima koje volim, često mi iznenada skrenu misli na suprotno, na ljude koji me nerviraju. Čim bi se moje misli fokusirale na loše i čudno ponašanje, u trenutku i ja poprimim dozu negativnosti“- otkrio je u knjizi dr Karlson, ali i podelio sa čitaocima između ostalog i jednu svoju odluku koja mu je pomogla. Kad je jednom prilikom doneo svesnu odluku da provede svako jutro nekoliko trenutaka razmišljajući o nekom koga voli, kaže da mu je pažnja bila usmerena u pozitivnom smeru i to ne samo ka toj osobi o kojoj je razmišljao, već je na mnoge stvari tog dana gledao pozitivno. To nije značilo da ga više ništa ne može iznervirati ili izbaciti iz takta, ali je napisao da mu se takve stvari sad retko događaju.
Potražite bar malo istine u mišljenju drugih ljudi, savetuje dr Ričard Karlson.
Među ljudima je mnogo onih koji neprekidno kritikuju druge. Stav dr Karlsona je da ako osuđujete nekoga ili nečije mišljenje, treba da razmišljate o tome kako na taj način ništa nećete otkriti o toj osobi, već ćete saznati više o sebi i lošoj osobini koju kritikujete. Savet dr Karlsona je da kad uhvatite sebe kako kritikujete nečije mišljenje, pokušate da nađete bar malo istine u stavovima koje ljudi iznose. Tako ćete bolje razumeti one s kojima komunicirate, prihvatiće vas zbog vaše pozitivne energije, naučićete mnogo toga, osećaćete se mnogo bolje.
U knjizi ”Ne gubite živce zbog malih stvari“ dr Karlson prikazuje kako da se suočite s malim stvarima koje vas dovode do ludila, otkriva načine kako da se opustite usred užurbanog i stresnog života, kako da raščistite sa svojim problemima i unapredite svoj život. Neki od saveta autora:„Razmišljajte o preprekama kao o svojim potencijalnim učiteljima”, „Zapamtite da ćete i kada umrete, ostaviti za sobom nedovršene poslove”, „Svakako radite jednu po jednu stvar”.

Knjigu ”Ne gubite živce zbog malih stvari“ po ceni od 1620 din. + troškovi dostave možete poručiti putem porudžbenice:

    

  © by BGonline. All rights reserved

  Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

  Ostavite komentar

  Komentar

  Please Login to Comment.

  To Top
  PROČITAJTE I OVO:
  Olakšavajući sebi život postajemo slabiji (Vim Hof) Da li biste…

  You cannot copy content of this page