BG online

Lični razvoj

Ne dozvolite životu da prođe pored vas

Budite nežni prema sebi

Da li ste ikad verovale da niste dovoljno dobre, dovoljno vitke, da ste nevoljene? Da ste loša majka? Da nimalo ne vredite? Po rečima Rejčel Hols, autorke svetskog bestselera “Odmahni rukom i kreni dalje”, sve su to laži koje nameću društvo, mediji, porodica. One razaraju samopoštovanje i sposobnost da funkcionišemo.
“Kad sam išla na otmene događaje kao što je dodela Oskara, takve objave sam uravnotežila mukama s mršavljenjem i fotkama na kojima imam dvadeset kilograma viška. Govorila sam na svom blogu o svemu: bračnim trzavicama, postporođajnoj depresiji i trenucima kad su me obuzimali zavist, strah, ljutnja, osećaj da sam ružna, bezvredna i nevoljena. Pokušala sam da budem potpuno iskrena u vezi s tim ko sam i šta sam. Ozbiljno, najpoznatija sam po tome što sam na internetu objavila fotografiju strija na mlitavom stomaku”- otkrila je Rejčel na početku svoje knjige iskreno poručila:”Želim da vičem iz sveg glasa sve dok ne shvatiš tu veliku istinu: ti si gospodarica svog života. Imaš jednu jedinu šansu da živiš, a život prolazi pored tebe. Prestani da se omalovažavaš i dozvoljavaš drugima da to rade. Prestani da pristaješ na manje nego što zaslužuješ. Prestani da kupuješ stvari koje ne možeš priuštiti kako bi zadivila druge. Prestani da se kljukaš svojim osećanjima i počni da ih tumačiš. Prestani da kupuješ ljubav svoje dece hranom, igračkama ili prijateljstvom zato što je to lakše od roditeljstva. Prestani da zloupotrebljavaš svoje telo i mozak. Prestani! Samo siđi sa trake koja se neprestano vrti. Tvoj život bi trebalo da bude put od jednog jedinstvenog mesta do drugog, a ne ringišpil koji te iznova vraća na isto mesto”.
Ti si više od onog što si postala- ističe popularna autorka knjige “Odmahni rukom i kreni dalje” u kojoj je raskrinkala 20 laži i pogrešnih uverenja koji sprečavaju ljude da vode srećan i produktivan život, laži koje toliko često govore sami sebi da ih više i ne čuju.
S bolnom iskrenošću i neustrašivim humorom, ne skrivajući koliko je njen život ponekad haotičan, Rejčel otkriva i objašnjava neistine zbog kojih se svojevremeno osećala poraženo i bezvredno.Navodeći kako se zaista borila da ih prevaziđe ona ohrabruje, zabavlja, ponekad prekoreva, a sve to čini kako bi ubedila čitateljke da urade sve što je potrebno da bi postale srećne, samouverene žene. Knjiga “Odmahni rukom i kreni dalje” otkriva kako da živiš sa strašću u ludilu današnjeg sveta i kako da budeš popustljivija prema sebi, ali da nikako ne odustaješ.

Knjigu “Odmahni rukom i kreni dalje” po ceni od 699 din+trošovi dostve možete poručiti telefonom 066060820 ili putem porudžbenice:   

   

  © by BGonline. All rights reserved

  Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

  Ostavite komentar

  Komentar

  Please Login to Comment.

  To Top
  PROČITAJTE I OVO:
  Pomozite deci da žive zajedno kako biste i vi mogli…

  You cannot copy content of this page