BG online

Vesti

Naljutite se, oprostite i budite srećni

SREĆA I DRUGE MALE STVARI

Svi želimo da budemo srećni, ali šta je zapravo sreća i koje su to male stvari što nam osvetljavaju put? Odgovor na ova pitanja pokušao je da ponudi u svojoj knjizi SREĆA I DRUGE MALE VAŽNE STVARI , svestrani doktor nauka, profesor matematike, psihologije, filozofij, književnosti i izraelski motivator Haim Šapira.
On kaže da je znanje neophodno kad pokušavate da rešite diferencijalnu jednačinu ili spremite pitu s tartufima, ali je potpuno beskorisno kad tražite sreću.
-Možda čudno zvuči, ali obično ne znamo šta će nas usrećiti.- tvrdi Haim Šapira u svojoj knjizi i poručuje čitaocima: “Volite muškarca, ženu, dete. Idite da vidite Dolomite. Poljubite se na kiši. Napišite memoare. Pročitajte nekoliko filozofskih knjiga, ili još bolje, ponovo pročitajte neke knjige za decu. Plivajte razuzdano. Insistirajte. Pobijte se. Pevajte pod tušem. Zastanite pa pogledajte trešnje u cvatu. Naučite neki strani jezik. Uznemirite se. Naljutite se. Oprostite. Rastužite se. Budite srećni. Divite se. Čudite se. Molite se….”

„Sreća je leptir koji je, ako se goni, uvek tik izvan vašeg domašaja, ali koji, ako sedite u tišini, može da sleti na vas.“ – Natanijel Hotorn

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Please Login to Comment.

To Top
PROČITAJTE I OVO:
SIROMAŠTVO ME JE NAUČILO NAJVAŽNIJIM LEKCIJAMA (Nikoleta Rakočević) Ona nikad…

You cannot copy content of this page