BG online

Roditeljstvo

Najbolje što možete da uradite za sebe i svoje dete

Roditeljstvo bez griže savesti

Nepotrebno samožrtvovanje i preterana zaokupljenost roditelja bebom je veoma česta pojava. Suočeni sa novom roditeljskom odgovornošću mnogi ljudi smatraju da imaju obavezu da se odreknu svoje slobode i svih ranijih zadovoljstava, ali ne iz praktičnih razloga, već to na neki način postaje stvar principa.


Neki toliko postanu okupirani roditeljstvom da zaborave na sva druga interesovanja, čak i ako se ponekad iskradu iz kuće kako bi se zabavili. Osećaju preveliku krivicu da bi mogli da u potpunosti uživaju. Na duge staze postaju sve nezadovoljniji ovom svojom zarobljenošću i za to po rečima čuvenog pedijatra dr Bendžamina Spoka nesvesno krive svoju bebu.
-Potpuna zaokupljenost novom bebom je prirodna pojava. Međutim, nakon izvesnog vremena obično između 2. i 4. meseca morate da ponovo proširite svoju usredsređenost, tačnije, posvetite se održavanju bliskog ljubavlju ispunjenog odnosa sa svojim partnerom- smernice su dr Spoka iz knjige „Nega dece“. – Izdvojite malo vremena koje ćete na kvalitetan način provesti sa svojim mužem, ženom ili partnerom. Gledajte jedno drugo, osmehujte se jedno drugom, izrazite ljubav koju osećate, potrudite se da pronađete dovoljno privatnosti i energije da nastavite sa upražnjavanjem seksualnog odnosa, zapamtite da blizak ljubavlju ispunjen odnos između roditelja predstavlja najbolji način da deca nauče kako da pruže ljubav drugima. Jedna od najboljih stvari koju možete da uradite za svoje dete, kao i za sebe jeste da dopustite da vam deca prodube odnos sa vašim partnerom, a ne da ga sputaju- neki su od saveta dr Spoka koje ćete naći u desetom dopunjenom izdanju knjige „Nega dece“ koja ima 559 strane i sadrži sve važne smernice potrebne roditeljima o razvoju deteta kroz životna doba, o hranjenju i ishrani, spavanju, zdravlju, psihičkom razvoju deteta, disciplinovanju, najčešćim problemima… Dr Robert Nidlman pedijatar koji zastupa filozofiju dr Spoka i koji je primenjivao njegova istraživanja u svojoj profesionalnoj karijeri priredio je ovo deseto izdanje „knjige za sva vremena” koja je napisana jasno i prijemčivo za roditelje širom sveta.

Knjigu “Nega dece” po ceni od 1850 dinara + troškovi dostave možete poručiti telefonom 066060820 ili putem porudžbenice:   

  SHOP

  Erotski deo partnerstva

  By BGonline / 25/11/2023 / 0 Comments

  Kako neurotični i narcistični roditelji kroje život svojoj deci?

  By BGonline / 05/11/2023 / 0 Comments

  Kako se može “izlečiti” brak?

  By BGonline / 04/11/2023 / 0 Comments

  Izlečite i upoznajte svoje strahove

  By BGonline / 25/11/2023 / 0 Comments

  Nije lako živeti sa depresivnom osobom

  By BGonline / 07/11/2023 / 0 Comments
  © by BGonline. All rights reserved

  Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

  Ostavite komentar

  Komentar

  Please Login to Comment.

  To Top
  PROČITAJTE I OVO:
  Od povezivanja do bliskosti Pokušaji da ubedite starijeg osnovca da…

  You cannot copy content of this page