BG online

Intervjui

Mentalni i emocionalni detoks

SVE BOLESTI NASTAJU I NESTAJU U GLAVI

Sve toksične emocije i toksične misli su u stvari negativne emocije i misli koje ostavljaju duboke tragove u nama. Dr Vesna Danilovac, lekar i master coach kaže da je sve što nam se događa povezano s našim emocijama. Telo nepogrešivo prepoznaje njihovo toksično dejstvo čiji se sistem „samoodbrane“ po automatizmu čisti kroz razgovor i san, ali ipak u podsvesti često ostane nataloženo mentalno i emocionalno đubre, koje se skladišti u nama i uzorkuje bolesti.

Vesna Danilovac

-Svaka emocija je lokalizovana negde u telu i ona je potencijalni okidač za bolest. To su oni čuveni „psihosomatski uzroci“, a istina je da sve bolesti nastaju i nestaju u glavi- kaže dr Vesna Danilovac.

Stres kao unutrašnji neprijatelj

Emocije su energija u pokretu, a deo emocionalne inteligencije je upravljanje njima, kaže dr Danilovac i dodaje da stresne situacije izazivaju tektonske poremećaje u čoveku i tako postaju naš unutrašnji neprijatelj.
-Sve se to odražava na kvalitet naseg života. Važno je da imamo svesto tome i pročistimo telo od toksina pomoću mentalno emocionalne detoksikacije. Potisnute negativne emocije koje se nalaze u podsvesti čoveka nagomilavaju se poput mentalnog i emocionalnog đubreta, uzrokuju nemir,strahove od različitih stvari, anksioznost, nesigurnost-priča dr Danilovac i ističe da je veoma važno voditi računa o tome čime ćemo hraniti naše misli.

Šetnja umesto tablete za smirenje

Savet ove lekarke i coach-a je da pažljivo biramo šta ćemo gledati, da izbegavamo loše vesti i sadržaje, fokusiramo se na ono što je dobro, prepoznamo šta nas ispunjava, iz čega ćemo dobiti pozitivnu energiju i emocije, da biramo da se družimo sa pozitivnim ljudima i radimo pozitivne stvari. Ishrana, fizička aktivnost, san, unošenje dovoljno vode, način na koji dišemo, sve je važno da bismo se dobro osećali.
-Šetnjom se postiže oslobađanje od stresa i negativnih emocija i ona zamenjuje tabletu za smirenje – priča dr Danilovac. -Važno je i kakvo nam je držanje tela, a za to su odgovorni povezanost misli, emocija i fiziologije. Pozitivna misao i emocija doprinose ispravljenom telu. Lakše je upravljati telom, nego emocijama i mislima. Uvek treba imati ispravljena leđa i blagi osmeh, fokusirati se na rešenje, a ne na problem. Svaki simptom bolesti dolazi iz glave. Briga o tome je preduslov zdravlja i ispunjenog života.

Branka Gajić

Kako živeti zdravije i duže?

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Please Login to Comment.

To Top
PROČITAJTE I OVO:
COACHING KULTURA KAO PRILIKA ZA LIČNI RAZVOJ Oduvek je bila…

You cannot copy content of this page