BG online

Roditeljstvo

Put ka složnijoj i srećnijoj porodici

 VRATITE RADOST U PORODIČNI ŽIVOT (KAKO DA VAS DETE SLUŠA I POSLUŠA?)

“Mirnije, lakše, srećnije roditeljstvo” je knjiga u kojoj je autorka predstavila revolucionarni program koji menja porodični život i rešava jedan od najvećih problema-kako postići da vas deca poslušaju čim im jednom kažete da nešto urade. Nakon što primenite ove strategije deca će početi da sarađuju s vama, postaće samostalnija, obzirnija i imaće više samopouzdanja. Kad naučite nove strategije kao što su “Pripremanje za uspeh”, “Opisna pohvala” i “Nikad ne govorite dvaput” za kratko vreme ćete promeniti odnos s decom i vratiti radost u vaš porodični život.
Mirnije, lakše i manje stresno roditeljstvo je moguće ukoliko sledite savete onih koji iza sebe imaju veliko iskustvo i dobro poznaju psihologiju dece. Jedna od njih je i autorka ove knjige Noel Dženis Norton. Ona je u ovom priručniku otkrila roditeljima kako da se oslobode svakodnevne borbe s decom i postignu ono što svaka mama i svaki tata žele, a to je da ih deca poslušaju čim im jednom kažu da nešto urade.

Jutro bez stresa

Često su jutra u porodici s decom naporna i haotična. Ali takva jutra je moguće promeniti, tvrdi autorka knjige “Mirnije, lakše, srećnije roditeljstvo” i otkriva kako je ovaj problem rešila jedna njena klijentkinja, mama troje dece od sedam, pet i dve godine.
“Sve je počelo od pravljenja spiska. Sela sam sa svoje troje dece i zajedno smo napravili spisak svega onog što treba da urade ujutro pre škole. Napravili smo poster sa slikama i deca su ga obojila, a ispod svake slike je bio opis posla koji treba da se obavi. Ranije sam provodila jutra vrteći se po kući i podsećajući decu na to šta treba da urade kako bi se na vreme pripremila za odlazak u školu. Kad smo napravili spisak i poster sa slikama bila sam zadivljena time koliko nešto tako jednostavno može da nam promeni rutinu. Dovoljno je da samo pokažem prstom ka posteru i da deca otrče i urade ono što je potrebno. Vole da proveravaju spisak jer su ga sami napravili i time se veoma ponose. Taj spisak je sad zamena za moje ponavljanje i podsećanje, pa su nam jutra mnogo lakša i mirnija nego pre. Zadovoljniji smo i deca i ja.”
Decu ćete mnogo više motivisati ako ako im zatražite predloge za sastavljanje spiska. Na spisak možete stavljati  krstiće, nalepnice ili zvezdice kad god deca nešto urade čim im to kažete i bez negodovanja. Za većinu dece to je dobra motivacija, sve dok im krstiće i zvezdice prate opisne pohvale- kaže Noel Dženis Norton i otkriva spisak jutarnjih obaveza koji smanjuje napetost i povećava saradnju u mnogim porodicama: ustajanje, oblačenje, stavljanje pidžame pod jastuk, češkanje, nameštanje kreveta, doručak, stavljanje činije i šolje u sudoperu ili mašinu za sudove, pranje zuba, igranje (ako ima vremena i za to).

Knjigu “Mirnije,lakše, srećnije roditeljstvo” možete poručiti po ceni od 1450 din + troškovi dostave na telefon 066060820 ili putem porudžbenice:© by BGonline. All rights reserved
KupiKupi.rs
Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Sajt u boji
To Top
PROČITAJTE I OVO:
JEFTINA I NEZDRAVA HRANA Meso nije samo namirnica, već je…