BG online

Vesti

„Kamp Ljubavi i Nade“ za decu i mlade koji su pobedili rak

Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka NURDOR od 23. do 31. jula u Ivanjici, organizuje VII letnji „Kamp Ljubavi i Nade“ za decu i mlade iz cele Srbije lečene od raka. I ove godine kamp će biti internacionalnog karaktera. Ugostiće pored 40 mališana iz Srbije i prijatelje iz Hrvatske.nurdor

NURDOR je prvi „Kamp Ljubavi i Nade” organizovao još 2010. godine i od tada je u njemu boravilo preko 500 dece, mladih i roditelja iz čitave Srbije i regiona. Sve aktivnosti u Kampu su osmišljene uz mnogo ljubavi i iskustva: psihološke, kreativne i sportske radionice, hipo terapija i škola plivanja. Prilagođene su potrebama, uzrastu i interesovanjima učesnika, a tim psihologa i posebno edukovanih volontera pratiće učesnike kroz sve avanture i izazove.

Psiho- socijalni program

Osnovni cilj Kampa je da se deci i mladima, nakon dugog i teškog iskustva lečenja od maligniteta, pomogne na putu do potpunog oporavka uz sticanje samopouzdanja, samopoštovanja i snage. Uz najmlađe učesnike u Kampu će boraviti i roditelji – pratioci za koje je pripremljen poseban psiho-socijalni program za osnaživanje i opuštanje. Boravak u Kampu će i za roditelje dragoceno iskustvo jer će imati priliku da svoje mališane vide u novom, drugačijem svetlu. Kamp je besplatan za sve učesnike, a najdragocenije uspomene koje mladi kamperi ponesu iz Kampa su prijateljstva koja se sklope i razmena iskustava o teškoj i, često, dugoj borbi za ozdravljenje ali i najvećoj pobedi koju je svaki kamper izvojevao.
NURDOR će “Kamp Ljubavi i Nade” realizovati u „Zavodu za specijalizovanu rehabilitaciju Ivanjica“ a uz veliku pomoć prijatelja, donatora i sjajnih NURDOR volontera.

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Tvoj dom treba da bude mesto gde tvoja duša uživa!-…

You cannot copy content of this page