fbpx

BG online

Vesti

Kakvi smo bili i u šta smo se pretvorili? (“Dnevnik srpske domaćice” Mirjane Bobić Mojsilović)

„Dnevnik srpske domaćice“, roman Mirjane Bobić Mojsilović koji je do sada doživeo preko pedeset izdanja i preveden na italijanski, francuski i slovenački jezik, u izdanju Lagune naći će se u prodaji širom Srbije od 18. aprila.
Romantičnu, duhovitu i potresnu, ovu knjigu opisuju kao odlično štivo za naše roditelje i našu decu – da vide kakvi smo bili i u šta smo se pretvorili.
Anđelka je junakinja „Dnevnika srpske domaćice“ i govori o srećnom detinjstvu u Titovoj Jugoslaviji, zbunjenoj mladosti osamdesetih, otkrivanju političkih strasti devedesetih i bolnom trežnjenju posle bombardovanja.
-Glavna junakinja Anđelka Jovanović je metafora za sedam miliona Srba. To je priča o generaciji X, to smo bili mi, Titovi pioniri u Miloševićevoj Srbiji. Knjigu sam posvetila ćerki. Naša deca sada ne znaju šta je ovo, ali kad budu stasali da pročitaju ovu knjigu nadam se da će sve ovo biti prošlost- rekla je Mirjana Bobić Mojsilović.
Priča o Titovim pionirima u Miloševićevoj Srbiji, o majci i ćerki, o bratu i sestri, o generaciji šezdesetih izgubljenoj lutanjima po meandrima Miloševićeve Srbije.
„Dnevnik sprske domaćice“ možete pronaći od 18. aprila u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, online knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.
Roman koji se pamti i kojem se rado vraćamo!

Intervju sa Mirjanom Bobić Mojsilović:

Neke su žene srećnije kad su same

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
LEKOVITI ŽENSKI RAZGOVORI (saveti psihologa, psihoterapeuta i trenera ličnog razvoja)…
error: