BG online

Roditeljstvo

Kako pomoći deci sa poteškoćama u razvoju?

Istaknuti lekar, pionir u radu sa decom sa bihevioralnim poteškoćama i autora proslavljenog dela Eksplozivno dete dr Ros V.Grin u knjizi “Izgubljeni u školi” predstavlja potpuno nov pristup razumevanju i pomaganju ovoj deci, ali i preobražaju školske discipline.

Deca su dobra ako to mogu da budu

Česti odlasci kod direktora. Kazne. Udaljavanja sa nastave. Isključenja. Ovo su uobičajeni alati za disciplinovanje dece koja ne poštuju školska pravila i imaju poteškoća da se slože s drugarima, kao da ne poštuju autoritet niti ih zanima učenje i ometaju ostale u usvajanju znanja. Ali ove strategije nemaju uvek pozitivan uticaj na većinu ovakvih učenika. Doktor Ros V. Grin u knjizi “Izgubljeni u školi” predstavlja inovativnu, jasnu i praktičnu alternativu. Oslanjajući se na istraživanja neuronauka, dr Grin nudi novi koncept za razumevanje poteškoća dece s bihevioralnim problemima i objašnjava zašto je tradicionalna disciplina neefikasna kada se suoči s ovim izazovom. Ističe da su deca dobra ako to mogu i tvrdi da ona ne traže pažnju, nisu manipulativna, ne iskušavaju strpljenje, ne stavljaju pred svršen čin, niti su nemotivisana, već jednostavno nisu sposobna da se ponašaju u skladu sa situacijom. Kada odrasli spoznaju prave uzroke problematičnog ponašanja i počnu da uče decu tim veštinama onako kako ih ona mogu razumeti deca prevazilaze prepreke; smanjuju se nezadovoljstvo i bes vaspitača, roditelja i školskih drugara; učenici bolje uče i bolje se osećaju.

Zajedničko rešavanje problema

U ovoj knjizi dr Grin opisuje kako njegov isprobani pristup zasnovan na dokazima, koji se zove „Zajedničko rešavanje problema”, može pomoći deci u školi.
Njegova živa, zanimljiva priča sadrži i:
• Alate za prepoznavanje okidača i nerazvijenih sposobnosti koje izazivaju problematično ponašanje.
• Precizna uputstva kako radikalno popraviti odnos sa decom – uz mnogo primera koji pokazuju kako se to radi.
• Dijaloge, pitanja i odgovore i priču koja se provlači kroz celu knjigu o jednom detetu s bihevioralnim poteškoćama, njegovim nastavnicima, roditeljima i disciplini u školi.
• Praktična uputstva za uspešno planiranje i saradnju predavača, roditelja, školskog sistema i dece.

Knjigu „Izgubljeni u školi“ po ceni od 1100 din+troškovi dostave možete poručiti telefonom 066060820 ili putem porudžbenice:   

   

  © by BGonline. All rights reserved

  Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

  Ostavite komentar

  Komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  To Top
  PROČITAJTE I OVO:
  Zadržite zdravlje, izgubite kilograme Kako da smršate? naziv je nove…

  You cannot copy content of this page