BG online

Lični razvoj

Kad promenite način razmišljanja na bolje, postajete bolja osoba

Uspeh je stanje uma

Sva poboljšanja počinju s poboljšanjem vaših mentalnih slika. One utiču na vaše emocije, ponašanje, stavove, čak i na način na koji drugi reaguju na vas. Kreiranje pozitivne slike o sebi je od vitalnog značaja za promenu načina razmišljanja i života- neki su od stavova stručnjaka za razvoj ličnih potencijala Brajana Trejsija koje je podelio sa čitaocima knjige „Promenite misli i promenićete život“. (problemi svih vrsta izvlače na površinu vaše najbolje kvalitete).
Priča o najuspešnijim ljudima po rečima Brajana Trejsija jeste priča o onima koji su počeli ni sa čim i ni od čega, ali su ostvarili vredne rezultate. Rad na sebi se itekako isplati, što je stav i Brajana Trejsija koji svojim čitaocima kaže da će sve što ikad postignu u životu morati da postignu sami, da niko to neće učiniti umesto njih, da ukoliko nastave da uče, razvijaju se i isprobavaju mnogo toga, na kraju će se osloboditi onoga što ih koči.
„Ne zaboravite, mogućnosti su kao ničija lopta na terenu. Ukoliko lično ne preuzmete loptu i ne potrčite za njom ona će samo ležati na zemlji i neće imati nikakvog uticaja na krajnji rezultat. Kada dobijete šansu odmah je iskoristite“, jedan je od saveta Brajana Trejsija koji je uveren da su osećanje naučene bespomoćnosti i draži zone komfora dve najveće mentalne prepreke za promenu načina razmišljanja, sanjanja velikih snova i postavljanja velikih ciljeva. Jedan od načina da se prevaziđe strah jesu želja i znanje. Trejsi kaže da se snovi prebacuju u konkretnu stvarnost tako što se pretvaraju u ciljeve. „Budite oprezni u odlučivanju šta želite, postavite krajnji rok i utvrdite kakve ćete napore uložiti da biste to ostvarili. Sastavite plan delovanja kako biste ostvarili svoj cilj, a potom svaki dan učinite nešto da biste se približili tom cilju, rešite unapred da nikada, nikada nećete odustati“, neki su od saveta Brajana Trejsija koji je u knjizi podsetio i na reči Marka Tvena „Postoji hiljadu izgovora za neuspeh, ali nikada i dobar razlog.“
Nakon što prestanete da tražite izgovore počinje i vaš napredak, kad prestanete sa okrivljavanjem drugih i sažaljevanjem sebe, počinje razmišljanje o specifičnim koracima koji se mogu preduzeti, a postavljanje ciljeva i pravljenje planova za njihovo ostvarivanje vodi do osećaja da imate kontrolu nad svojim životom i svojom budućnošću- neke su od smernica Brajana Trejsija koje je i sam primenjivao na svom putu ka uspehu.
Uspeh se postiže iznutra. To je stanje uma. Počinje od vas i ubrzo se odražava na svet oko vas. Kada promenite svoj način razmišljanja na bolje, postajete bolja osoba. Ako sanjate velike snove i zamišljate uzbudljivu budućnost postajete vođa. Zapisivanjem svojih ciljeva i pravljenjem planova kako biste ih postigli, preuzimate potpunu kontrolu nad svojim životom- neke su od poruka Brajana Trejsija čitaocima knjige „Promenite svoje misli i promenićete život“ u kojoj se nalaze i praktične vežbe, poglavlja o primenama ideja za nezaustavljivost, osnaživanju misli, oblikovanju budućnosti, kontroli nad životom, donošenju odluka…

Knjigu „Promenite svoje misli i promenićete život“ po ceni od 950 din +troškovi dostave možete poručiti tel.066060820 ili putem porudžbenice:   

   

  © by BGonline. All rights reserved

  Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

  Ostavite komentar

  Komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  To Top
  PROČITAJTE I OVO:
  Oslobađanje od stresa Akutna anksioznost i negativne misli lišavaju ljude…

  You cannot copy content of this page