BG online

Lični razvoj

Izlazak iz psihičke krize zahvaljujući putovanjima (dr Lazar Trifunović)

Knjiga kao zdrava hrana za dušu

Nakon završenog medicinskog fakulteta dr Lazar Trifunović je zapao u psihičku krizu, a kako bi sebi našao lek krenuo je da putuje. Iz tih putovanja, u formi putopisne autobiografije, nastala je knjiga “JA ili ja, ko sam ja” koja donosi priču o dva puta na koja je autor krenuo. Jedan put vodio ga je širom planete, od zemalja Evrope, Azije, Afrike do Amerike, a drugi put vodio ga je na putovanje unutar samog sebe.
Kako bi se oslobodio nemira, očaja, unutrašnjih previranja i svih neprijatnih osećanja iz Novog Sada se uputio u London. Međutim tamo je samo na kratko osetio olakšanje, pa su ubrzo usledila putovanja širom planete. Ni sva ta putovanja nisu donela olakšanje, pa je shvatio da je jedini način da se oslobodi svojih muka da promeni smer svojih putovanja i krene da putuje unutar sebe.
Dr Trifunović navodi u knjizi da je na svim ovim putovanjima došao do zaključka da postoji put za koji nam ne treba pasoš, viza, novac, niti bilo šta drugo sem smelosti da se suočimo sa najcrnjim delovima naše ličnosti i promenimo ih, jer ono što nosimo u sebi, bez obzira gde pošli, zauvek ostaje u nama.
Dr Lazar Trifunović je homeopata i lekar kaže da svaki čovek treba da probudi smeh u sebi. Dok ističe da je jedan od najvećih problema modernog čoveka preterana vezanost za materijalna dobra i želja za posedovanjem, dr Trifunović dodaje da je preduslov smanjenju stresa uvid i razumevanje “da je dovoljno zaista dovoljno”. To će po njegovim rečima smanjiti tenziju koja se javlja u ljudima zbog želje za posedovanjem. Tada će uslediti opuštanje.
U ovoj knjizi je otkrio niz tehnika za smanjenje stresa i opuštanje.

Zdrava hrana za dušu

Po ajurvedi mi ne jedemo samo materijalnu hranu nego i emotivnu, mentalnu i duhovnu. Danas, kad smo zasuti nezdravom emotivnom, mentalnom i duhovnom hranom sa svih strana, od priča ljudi preko dešavanja oko nas, do medija, dr Trifunović kaže da nam je neophodna i zdrava emocionalna, mentalna i duhovna hrana. Ova knjiga jeste “zdrava hrana za dušu”.
Dr Trifunović podseća da ne treba zaboraviti da su loše i dobro, lepo i ružno, noć i dan, jin i jang, jedna ista stvar- dve strane jednog istog novčića, pismo i glava. Kao takve, nemoguće ih je razdvojiti i prihvatiti samo jednu stranu, jer je um odredio da hoće samo lepo u životu. Niko od nas nije pola osobe, nego smo celina i moramo i život prihvatiti u celosti, zaključuje dr Trifunović.

Knjigu “Ja ili ja,ko sam ja?” po ceni od 1699 din+ troškovi dostave možete poručiti telefonom 066060820 ili putem porudžbenice:   

   

   

   

  © by BGonline. All rights reserved

  Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

  Ostavite komentar

  Komentar

  Please Login to Comment.

  To Top
  PROČITAJTE I OVO:
  Holistički pristup anksioznosti Anksiozni poremećaji, glavni uzroci anksioznih poremećaja, oporavak…

  You cannot copy content of this page