BG online

Vesti

Humanitarni turnir UNICEF-a u basketu

Unapređenje mentalnog zdravlja dece i mladih

Gotovo četvrtina mladih ljudi širom sveta bori se sa nekim problemom vezanim za mentalno zdravlje. Još više je onih koji svakodnevno nailaze na brojne izazove koji do tih problema mogu dovesti. Slična situacija je i u Srbiji. UNICEF je u saradnji sa partnerima pokrenuo program „Unapređenje mentalnog zdravlja dece i mladih“ u okviru kojeg je nastala i onlajn platforma „Sve je ok” koja omogućava da adolescenti uzrasta između 13 i 24 godine, kao i oni koji se o njima brinu, mogu da nađu korisne informacije o problemima u životima mladih, kao i o proverenim načinima za njihovo rešavanje.

UNICEF je organizovao tradicionalni Fer-plej turnir u basketu u Comtrade sport i event centru u Beogradu. Na turniru je učestvovalo 29 timova iz korporativnog sektora. Od kotizacija kompanija prikupljeno je 2.190.000,00 dinara, a sredstva su namenjena za dalji razvoj programa „Unapređenje mentalnog zdravlja dece i mladih“ koji UNICEF sa partnerima sprovodi u Srbiji.
Basket timovi kompanija: Imlek, OTP banka, SAGA, L Oreal Balkan, Brose, Delta fondacija, RNIDS, SBB, Comtrade, Mercata VT, ProCredit banka, Nordeus, Yettel, NIS, Lotus Flare, Zuhlke Engineering, Robert Bosch, Asee, Mad Head Games, Things Solver, Institut za javno zdravlje Srbije „Dr. Milan Jovanović Batut“, pokazali su košarkaške veštine, fer plej, timski duh i zadovoljstvo što kroz ovakvu vrstu aktivnosti jačaju i svoju korporativnu kulturu.
Pobednik turnira u Beogradu je kompanija NIS. Drugo mesto je pripalo Yettel-u, a treće mesto je zauzela kompanija Saga. Fer Plej nagrada je dodeljena kompaniji Mad Head Games, čiji su igrači napravili najmanje faulova i imali podršku članova porodica koji su prikazali fer navijanje i podršku turniru.

SHOP

Kako izgleda kuhinja u kojoj se ne kuva?

By BGonline / 15/04/2024 / 0 Comments

Tugovanje je cena koju plaćamo jer imamo hrabrosti da volimo ljude (Irvin Jalom)

By BGonline / 04/04/2024 / 0 Comments

Emocionalno nasilje ostavlja trajne psihološke posledice

By BGonline / 11/04/2024 / 0 Comments

Nezadovoljstvo sobom je navika

By BGonline / 29/03/2024 / 0 Comments

Bolest me je osvestila, opametila i mnogo čemu naučila

By BGonline / 07/04/2024 / 0 Comments
© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Please Login to Comment.

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Šesnaesti HI-FILES SHOW, najveći domaći sajam audio i video tehnike…

You cannot copy content of this page