BG online

ZDRAVLJE

Homeopatski lekovi – prva linija odbrane od virusa i alergija

Osnivač homeopatije je nemački doktor Samjuel Hanemen koji je pretpostavio da supstanca koja izaziva tegobe može i da ih uspešno izleči. Homeopatski lekovi imaju znatno manje neželjenih dejstava nego konvencionalni lekovi, a prema Svetskoj zdravstvenoj organizaciji homeopatski način lečenja zauzima drugo mesto u svetu, odmah posle kineske medicine.
Pedijatri  preporučuju kompleksne homeopatske lekove od najranijeg dečijeg uzrasta. Kada je reč o odraslim osobama homeopatski lekovi su prva linija odbrane od virusa, alergija, upale sinusa i bolova u grlu.
Svetska nedelja homeopatije u Srbiji se obležava od 10. do 16. aprila, kao i 10 godina DHU lekova u srpskim apotekama. Širom sveta je ovaj način lečenja odavno popularan i prisutan kao efikasan, prirodan i bezbedan.
U našoj zemlji homeopatija je prihvaćena 2006. godina od strane Ministarstva zdravlja kao komplementarna grana medicine. Ovi lekovi su napravljeni isključivo od prirodnih sastojaka, biljaka i minerala posebnom homeopatskom metodom.
Mr ph Marija Krivačić, direktor Alpen pharme i homeopata istakla je da se već 10 godina nemački kompleksni homeopatski lekovi mogu kupiti u svakoj apoteci širom Srbije.
-U odnosu na prošlu godinu upotreba u Beogradu povećana je čak za 30%. Roditelji se uglavnom opredeljuju za korišćenje ovih lekova prema preporuci pedijatra ili lekara opšte prakse. Pravilnom upotrebom ovih lekova smanjuje se prekomerna i neopravdana upotreba antibiotika, posebno u dečjem uzrastu-istakla je Marija Krivačić.
Mr ph Irena Stojković član predsedništva Sekcije za homeopatiju srpskog lekarskog društva predstavila je trenutnu sliku Srbije kada je homeopatija u pitanju.
-Svake godine osnovne principe homeopatije nauči od 70 do 100 lekara iz svih gradova Srbije. Cilj sekcije je da homeopatsko lečenje dobije zasluženo mesto u okviru medicinske terapijske prakse dostupne svim građanima.

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

To Top
PROČITAJTE I OVO:
TUGA NE TRAJE VEČNO Petnaesti po redu Festival zdravlja u…

You cannot copy content of this page