BG online

Vesti

Festival čokolade i narodnog stvaralaštva u Beogradu

Ovog vikenda u Galeriji vas očekuju dva jedinstvena događaja- manifestacija „Ko se lepo nosi, taj se i ponosi“ biće održana u subotu 19. marta, dok će sladokusci ceo vikend uživati u Festivalu čokolade. Manifestacija narodnog stvaralaštva biće svečano otvorena u subotu, 19. marta sa početkom u 13 sati kada će svoje umeće prikazati brojna kulturno-umetnička društva i pevačke grupe Vojvodine. Posetioci će imati priliku da vide reviju originalnih narodnih nošnji i izložbu najautentičnijih rukotvorina.
Organizator manifestacije, udruženje žena „Naše nasleđe“, slavi žene Srema, Banata i Bačke koje kroz stvaralaštvo od zaborava čuvaju narodne običaje, kulturu i tradiciju.
Ljubitelјe slatkiša tokom vikenda očekuje jedinstveni događaj na kom će moći da isprobaju najkvalitetnije čokolade domaćih proizvođača i uživaju u nesvakidašnjim ukusima ove poslastice. Festival čokolade biće održan u subotu i nedelјu od 10 do 22 časa u prizemlјu Galerije.

Zanimlјivosti o čokoladi

Čokolada, onakva kakvu je danas znamo, napravlјena je 1847. godine u Engleskoj. Već decenijama predstavlјa omilјeni slatkiš mnogih, kako zbog izuzetnog ukusa, tako i zato što podstiče lučenje hormona sreće. Toplјenje čokolade počinje na trideset petom podelјku Celzijusove skale, što je nešto ispod telesne temperature. Upravo zato, čim stavimo kockicu ove poslastice na jezik, ona momentalno kreće da se topi u ustima. Tu započinje proces podsticanja lučenja endorfina, zahvalјujući kom se u mozgu stvara osećaj zadovolјstva, što dovodi do pobolјšanja raspoloženja.
Ulaz na oba festivala je besplatan.

SHOP

Ljubav u zagrljaju manipulatora i inteligencija srca, razuma i duše

By BGonline / 23/01/2024 / 0 Comments

Život razvedenih majki i njihovih sinova

By BGonline / 05/02/2024 / 0 Comments
pixabay.com

Emocionalne prekretnice u srednjim godinama

By BGonline / 21/01/2024 / 0 Comments

Poremećaj ishrane je bolest koju treba na vreme prepoznati i lečiti

By BGonline / 22/01/2024 / 0 Comments

Osećanja se ne mogu naučiti

By BGonline / 06/02/2024 / 0 Comments
© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Please Login to Comment.

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Ohola je ideja da je čovek sam sebi dovoljan Uzrok…

You cannot copy content of this page