fbpx

BG online

Lični razvoj

Emocionalno čišćenje od tuge, ljutnje i nesigurnosti

Nije opasno biti pod stresom, ali je toksično ostati pod stresom

Nije opasno biti pod stresom, ali je toksično ostati pod stresom- poručuje Emili Flečer, stručnjak za meditaciju koja je mnogim ljudima širom sveta pomogla da ostvare uspeh.

U svojoj knjizi „Stresirajte se manje, postignite više“, Emili upućuje čitaoce u drevnu tehniku meditacije prilagođenu zauzetim ljudima. Ova tehnika služi za oslobađanje od stresa, jasnije razmišljanje i veću produktivnost pa je zato odličan izbor za ritam savremenog čoveka.

Emocionalna priprema

Ovaj način meditacije osmišljen je za one ljude koji nemaju vremena jer su zauzeti poslom, životom, porodicom. Mogu je raditi bilo kad i bilo gde. Traje nekoliko minuta, a njom se postižu odlični rezultati, kaže Emili Flečer.
Emili je knjigom „Stresirajte se manje postignite više“ približila i demistifikovala meditaciju običnim ljudima, a poruka ove knjige je: radite manje, bez stresa i postignite više.
Emocionalno čišćenje je veoma važno, napominje u knjizi Emili Flečer i ističe da je pre meditacije veoma važna emocionalna priprema.
„Meditacija vas iscedi kao sunđer, pa ako u sebi nosite neku tugu, možda ćete, kad tek počnete s meditacijom osetiti kako vam navire neki stres s ukusom tuge. Isto važi za ljutnju, ozlojeđenost, nesigurnost i ostale neprijatne emocije. Stres koji nas napušta često ima isti ukus kao i onda kad smo ga doživeli“- upozorava u knjizi na mogućnost pojave ovih neprijatnih osećanja, ali i dodaje da će ona brzo proći.

Stres je poput tiranina

Autorka čitaoce vodi kroz proces emocionalnog i fizičkog čišćenja i objašnjava da je emocionalno čišćenje proces čišćenja dubokih emocija što dovodi do psihološkog isceljenja, a nekad i do fizičkog olakšanja.
„Stres je jedna vrsta tiranina koji vam telo i um drži zarobljene u neprekidnom stanju nespokoja, brige i nezadovoljstva. Zbog njega smo nervozni, osetljivi i stalno mislimo da će nas zadesiti. Meditacija će vam pomoći kako biste se osećali bezbednim u dovoljnoj meri i kako biste iskazali emocije. Pomoći će vam da konačno otpustite strah i paniku koji nekad preuzimaju kontrolu nad vašim telom i umom. Otpustićete stres koji ste nakupili tokom života“- piše Emili koja svoje učenike savetuje da hrabro prođu kroz privremenu nelagodnost koja nije ista kao patnja koja predstavlja dugotrajan i intenzivan bol.

Knjigu „Stresirajte se manje, postignite više“ po ceni od 880 din+troškovi dostave možete poručiti tel.066060820 ili putem porudžbenice:   

   

  © by BGonline. All rights reserved

  Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

  Click to comment

  Leave a Reply

  Please Login to Comment.

  To Top
  PROČITAJTE I OVO:
  Neumerenost, nerazumnost i besmrtnost najvoljenijeg pevača Biografija Elvisa Preslija, muzičke…