fbpx

BG online

Vesti

Biografija Elvisa Prislija „Biti Elvis“

Neumerenost, nerazumnost i besmrtnost najvoljenijeg pevača

Biografija Elvisa Preslija, muzičke ikone koja je u potpunosti preobrazila američku kulturu ispisao je Rej Konoli u knjizi „Biti Elvis“ u kojoj donosi priču o Elvisovom životu – od siromaštva do neviđene slave zasnovanu na detaljnom istraživanju.
U ovoj knjizi naći ćete svež pogled na karijeru najvoljenijeg pevača na svetu, smeštajući ga, četrdeset godina nakon njegove smrti, ne samo pod drečava neonska svetla Las Vegasa već i na američki Jug sredinom XX veka. Konoli, koji je intervjuisao Elvisa 1969, predstavlja muzičara koji je iz siromaštva u Tupelu u Misisipiju dostigao neviđenu slavu preko noći, Frenka Sinatru smenio sa trona, a zatim inspirisao Bitlse.
Govoreći o muzici, pesmama i koncertima, kao i o njegovom privatnom životu koji će se kasnije potpuno otrgnuti kontroli, služeći se intervjuima sa Džonom Lenonom, Bobom Dilanom, Bi Bi Kingom, Semom Filipsom i Rojem Orbisonom, Konoli je stvorio jedan od najvernijih portreta ovog kulturnog fenomena. Kako stižemo do kraja ovog pronicljivog dela, Elvisova smrt u 42.godini poprima tragičnu boju.
Ovu knjigu je preveo Dejan Cukić.
-Pripadam generaciji koja je Elvisa upoznavala preko loših holivudskih filmova i estradnih nastupa „teške kategorije“. Ipak, gajili smo poštovanje prema njemu „iz druge ruke“ jer su svi naši heroji, Bitlsi, Stounsi, Dilan i ostali, uvek navodili Elvisov uticaj kao presudnu iskru pokretanja njihovih karijera. Rej Konoli je ozbiljan novinar i kao u knjizi „Biti Džon Lenon“ nije dopustio da ga lična naklonost spreči u razotkrivanju nekih često neprijatnih činjenica. Zato nam je ispričao jednu istinski tragičnu priču o nestvarnom talentu uhvaćenom u vrtlog poslovnih manipulacija i sopstvenog nasleđa. Priča o Elvisu nosi ključ razumevanja ne samo njegove „kraljevske“ karijere, već i mnogih rokerskih tragedija koje su sledile- rekao je Cukić.
Temeljno i bespoštedno, „Biti Elvis“ istražuje neumerenost i nerazumnost koje prate mit o Elvisu, slaveći na kraju njegovu besmrtnost.

Knjigu „Biti Elvis“ po ceni od 1199 din+ troškovi dostave možete poručiti telefonom 066060820 ili putem porudžbenice:   

   

  © by BGonline. All rights reserved

  Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

  Ostavite komentar

  Komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  To Top
  PROČITAJTE I OVO:
  Šta u stvari znači biti anksiozan? Frojd je taj pojam…
  error: