BG online

ZDRAVLJE

Emocije kao uzročnici 12 najčešćih hroničnih bolesti

Od negiranja osećanja do ozbiljnih poremećaja

Fridrih Niče je rekao “Ima više trauma u vašem telu nego u vašoj najvećoj mudrosti”. Autori knjige “Vaš emocionalni tip” Majkl Džoer i dr Mark Mikozi (profesor psihologije i biofizike) identifikovali su vezu između emocionalnog tipa i 12 čestih hroničnih bolesti: astme, alergija, hroničnog zamora, depresije, fibromialgije, hipertenzije, iritabilnog creva, migrene, posttraumatskog stresnog poremećaja, psorijaze, reumatidnog artritisa i čireva.
Ističući da veliki broj hroničnih oboljenja koja muče savremenog čoveka nisu posledica bakterija, loših gena ili povreda, već imaju koren u emocijama, autori “Emocionalnog tipa” tvrde da negiranje jakih emocija može dovesti do ozbiljnih poremećaja normalnih procesa u telu.
-Kad upoznate koji ste emocionalni tip znaćete koji tretman bi mogao biti najkorisniji za vas- kažu ovi cenjeni autori otkrivajući da su ljudi sa jakim granicama skloni sindromu hroničnog umora i čirevima, dok su oni sa slabijim granicama podložniji alergijama, migrenama, posttraumatskom stresnom poremećaju.
U ovoj knjizi ćete pomoću upitnika lako otkriti koji alternativni pristup može baš vama biti efikasan u olakšavanju mnogih uobičajenih stanja za koja moderna medicina nema odgovor.
-Simptomi kojih se ne možete lako rešiti lekovima, koji ne mogu biti hirurški odstranjeni, takva hronična stanja su usidrena u nečijoj ličnosti, ukorenjena u nečijem temperamentu. Da bi bila stvarno shvaćena i raspetljana moramo ih sagledati u njihovom celokupnom životnom kontekstu. Hronične boljke pružaju nam jedinstvenu priliku uvida u to ko smo mi zapravo. “Vaš emocionalni tip” će vam otkriti zašto se osećate kako se osećate- poručuju Majkl Džoer i Mark Mikozi.
Ako ignorišemo naša osećanja, ona neće nestati bez traga. Naprotiv, baš zato što su vezana za ono što je veoma značajno, ona će ostati tu. Tiho će čekati u zasedi i naći način da se iskažu- podsećaju autori knjige “Vaš emocionalni tip” koji kažu da osećanja teku kao voda. -Svako od nas je psihosomatska ličnost, naši umovi i tela su jedno. Kad upoznate vaš tip granice znaćete i kojem ste tipu hroničnog oboljenja skloni, a kad se sagleda zdravo stanje kroz prizmu emocija, to osvetljava način na koji su ukorenjena obljenja i kako mogu biti rešena.
Ova knjiga osnažuje i pomaže da postanemo aktivni učesnici u sopstvenom ozdravljenju.

Knjigu “Vaš emocionalni tip” po ceni od 680 din+ troškovi dostave možete poručiti telefonom ili putem porudžbenice:

  

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Producenti filma o Džejmsu Bondu, Majkl G. Vilson i Barbara…
error: