fbpx

BG online

Lični razvoj

Umete li da kažete „NE“?

Uticaj emocija i stresa na nastanak bolesti

Može li čovek doslovno umreti od usamljenosti? Da li postoji nešto poput „ličnosti raka“? Oslanjajući se na naučna istraživanja i decenijsko iskustvo u medicini knjiga „Kada telokaže ne“ daje odgovore na ova i druga važna pitanja o uticaju veze „um–telo“ na bolest i zdravlje i ulozi koju stres i individualni emocionalni sastav imaju u nizu bolesti.
Autor Gabor Mate u knjizi istražuje ulogu veze „um–telo“ u stanjima i bolestima kao što su artritis, rak, dijabetes, bolesti srca, ALS i multipla skleroza, oslanja se na medicinska istraživanja i lično kliničko iskustvo porodičnog lekara — uključuje 7 lekovitih principa lečenja i prevenciju bolesti od skrivenog stresa, deli desetine prosvetljujućih studija slučaja i priča, uključujući primere Lua Geriga (ALS), Beti Ford (rak dojke), Ronalda Regana (Alchajmer), Gilde Radner (rak jajnika) i Lensa Armstronga (rak testisa).

Dirljive priče stvarnih ljudi

U ovoj razumljivoj i revolucionarnoj knjizi prepunoj dirljivih priča stvarnih ljudi, lekar i bestseller autor Gabor Mate pokazuje da emocije i psihološki stres igraju moćnu ulogu u nastanku hroničnih bolesti, uključujući rak dojke, rak prostate, MS i mnoge druge, čak i Alchajmerove bolesti.
„Kad telo kaže ne“ predstavlja doprinos istraživanju fiziološke veze između životnih stresova i osećanja, kao i telesnih sistema koji upravljaju nervima, imunološkim aparatom i hormonima.
Gabor Mate u knjizi „Kada telo kaže ne“ objašnjava da u našim telima postoji mudrost i napominje da se nada da će njegova knjiga „Kada telo kaže ne“ pomoći ljudima da se usklade sa unutrašnjom mudrošću koju svi poseduju. Neki od primera slučajeva o kojima je pisao potiču iz objavljenih biografija i autobiografija poznatih osoba, ali je većina preuzeta iz njegovog kliničkog iskustva ili iz snimljenih diskusija sa ljudima koji su pristali da budu intervjuisani i citirani povodom svojih medicinskih i ličnih istorijata.

Kako se stres može preobratiti u bolest?

Stres je po rečima Gabora Matea složena kaskada fizičkih i biohemijskih reakcija na jake emocionalne stimulanse, dok su u pogledu fiziologije, same emocije električna, hemijska i hormonalna pražnjenja u ljudskom nervnom sistemu.
„Emocije utiču na rad naših organa, integritet naših imunitetskih odbrana i funkcionisanje mnogih kružećih bioloških supstanci koje pomažu u upravljanju fizičkim stanjima tela i bivaju pod uticajem nabrojanog. Kada su emocije potisnute, ta inhibicija razoružava telesne odbrane protiv bolesti. Represija – disociranje emocija od svesti i njihovo proterivanje u carstvo podsvesti dezorganizuje i zbunjuje naše fiziološke odbrane tako da kod nekih ljudi te odbrane bivaju iskvarene i uništavaju zdravlje umesto da ga štite“.

Počnite da govorite „NE“

Tokom sedam godina, koliko je bio koordinator Odeljenja za palijativnu negu u vankuverskoj bolnici, video je mnoge pacijente sa hroničnim bolestima čiji su emocionalni istorijati u velikom broju slučajeva imali jednu zajedničku nit- skoro niko od njegovih pacijenata sa ozbiljnim oboljenjima nije naučio da kaže NE u veoma bitnim sferama svog života, otkrio je
„Kad telo kaže ne“ je međunarodni bestseler preveden na petnaest jezika koji promoviše učenje i lečenje, pružajući transformativni uvid u to kako bolest može biti način na koji telo može reći „ne“ onome što um ne može ili neće da prepozna.
„Ovo je najvažnija knjiga, kako za pacijenta, tako i za lekara. Mogla bi vam spasiti život.“ ― dr Piter Levin, autor bestselera Neizgovorenim glasom

KNJIGU „KADA TELO KAŽE NE“ PO CENI OD 1099 DIN+TROŠKOVI DOSTAVE MOŽETE PORUČITI TEL.066060820 ILI PUTEM PORUDŽBENICE:   

   

  © by BGonline. All rights reserved

  Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

  Ostavite komentar

  Komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  To Top
  PROČITAJTE I OVO:
  Film „THE KING’S MAN: POČETAK“ nas vraća u period Prvog…
  error: