BG online

Vesti

Dve nagrade za UNICEF (Digitalni vodič „Deca i internet-pametno od početka“ i „Halo beba-Vaš saputnik u roditeljstvu“)

U okviru izbora Top 50 – najbolja onlajn ostvarenja koji organizuje PC Press već 24 godine UNICEF je osvojio dva priznanja. Sajt Digitalni vodič „Deca i internet – pametno od početka“ osvojio je priznanje za najbolje onlajn ostvarenje u kategoriji Obrazovanje i kultura, dok je aplikacija Halo Beba – Vaš saputnik u roditeljstvu osvojila priznanje u okviru kategorije Dom i zabava.
Mobilna aplikacija Halo Beba je interaktivni vodič kroz roditeljstvo i razvoj malog deteta sa nizom sadržaja i novim iskustvom učenja za roditelje. Kroz Halo Beba aplikaciju roditelji su dobili ažurirani i personalizovani sadržaj koji se odnosi na praćenje rasta i razvoja deteta u ranom uzrastu, dojenje, ishranu, imunizaciju, planiranje lekarskih pregleda, ideje za podsticanje razvoja kroz igru, razgovor, čitanje sa decom, odgovore na roditeljske zabrinutosti i mnogo drugih tema. Informacije i saveti su zasnovani na najnovijim svetskim saznanjima o razvoju deteta, a UNICEF-ovi stručni saradnici prilagodili su ih za mame i tate u Srbiji. Mobilna aplikacija se može preuzeti sa Google Play Store-a.
UNICEF u Srbiji je aplikaciju razvio u partnerstvu sa Gradskim zavodom za javno zdravlje i kompanijom Nordeus. A uz nadogradnju za višejezičnost, ova aplikacija će moći da se koristi i u zemljama u regionu.
Sajt Digitalni vodič nastao je u okviru projekta „Bezbedan internet za celu porodicu“ koji su pokrenuli UNICEF i Telenor, a sprovode Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Užički centar za prava deteta. Vodič je namenjen roditeljima i starateljima, vaspitačima i učiteljima dece uzrasta četiri do osam godina, i i svima koji učestvuju u obrazovanju i vaspitanju dece, kao i deci sa ciljem da se informišu o načinima na koje mogu da doprinesu bezbednom i konstruktivnom korišćenju digitalnih uređaja i interneta kod dece predškolskog i mlađeg školskog uzrasta. Vodič objašnjava kako pametno i bezbedno koristiti digitalne tehnologije. Digitalni vodič za bezbednost dece na internetu se koristi u školama i predškolskim ustanovama, kao i udruženjima roditelja i vaspitača širom Srbije.
-Zahvaljujemo na izuzetnim priznanjima koja smo dobili za mobilnu aplikaciju Halo Beba i za sajt Digitalni vodič. To je veliki podsticaj za naš rad na širenju partnerstava koja omogućavaju osnaživanje svih sistemskih rešenja koja pružaju efikasnije, pouzdanije usluge i informacije u realnom vremenu, u korist dece i porodica. Posebno nam je drago što su ova priznanja namenjena saradnji koja obuhvata javni i privatni sektor i uključuje stvaranje tehnoloških rešenja koja su pouzdana, inkluzivna i održiva. Zahvaljujemo Nordeusu i Telenoru, našim strateškim korporativnim partnerima, bez čije finansijske podrške i stručnog znanja ova rešenja ne bi bila moguća,” izjavila je Vesna Savić Đukić, šefica odseka za saradnju sa privatnim sektorom UNICEF-a u Srbija.
Članovi žirija ovogodišnjeg izbora su bili Anđelka Ducić, CEO Symbiotica, Istok Pavlović, internet marketing ekspert, Sanja Lalević, Facebook Lead za Srbiju u okviru Httpool‑a i Uroš Bogdanović, radijski konsultant i voditelj.

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Please Login to Comment.

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Postoje razgovori koje ne treba odlagati Mnogi ljudi olako za…

You cannot copy content of this page