BG online

Intervjui

Umemo li da volimo?

DOBRO I ZLO TRČE ZAJEDNO (Vladeta Jerotić)

O čoveku u vremenu krize, samokažnjavanju, krivici, pogledima  savremenog čoveka i večitoj borbi dobra i zla govori najnovija knjiga dr Vladete Jerotića “Dobro i zlo trče zajedno” gde cenjeni akademik napominje da su danas odnosi muskarca i žene najsloženiji, najnejasniji i protivurečni.
-Muškarac i žena u drugom polu traže dopunjavanje da bi se i jedan i drugi pol približili celini kojoj svi težimo- kaže u knjizi “Dobro i zlo trče zajedno” dr Jerotić.

Učenje ljubavi

Šta ili od čega zavisi da li je čovek sposoban da voli je jedno od najčešćih pitanja na koje ljudi uvek imaju isti odgovor: volim onoliko koliko sam voljen.
-Međutim, da li smo i koliko bili voljeni od strane roditelja  naročito u ranom detinjstvu ako su roditelji ili samo jedan rodtelj bili pristuni- podseća Jerotić i dodaje da jačina ljubavi ne može da se odredi nikakvim testovima, pa se zato pitanju rane ljubavi pridružuje drugo pitanje: da li se ljubav može učiti tokom života, čak i ako je nije bilo u detinjstvu?
-Odgovor je da čovek tokom života može da nauči da voli- piše u knizi “Dobro i zlo trče zajedno”. -Moć i nemoć u čoveku žive kao sijamski blizanci.  Celog života se rastavljaju i sastavljaju i samo od čoveka zavisi da li će otkloniti trag borbe moći i nemoći.

Bolna nemoć

Opisao je Jerotić u ovoj knjizi i lično iskustvo bolne nemoći kada je po prvi put usled ozbiljne bolest u 91. godii bio u bolnici.
-Prvi put sam tada u Kliničkom centru osetio apsolutnu nemoć. Pripadao sam drugi, ne više sebi. Ostala je slutnja zašto je tako. Moja povremeno potpuna nemoć u bonici me je naučila da steknem veće poverenje u ljude koji me leče.
Vladeta Jerotić je rođen 1924. godine u Beogradu gde je završio gimnaziju i Medicinski fakultet. Specijalizirao je neuropsihijatriju, a u Švajcarskoj, Nemačkoj i Francuskoj psihoterapiju. Radio je kao šef psihoterapeutskog odeljenja bolnice “Dr Dragiša Mišović”, a od 1985. kao profesor po pozivu predaje Pastirsku psihologiju i medicinu na Teološkom fakultetu u Beogradu. Član je Udruženja književnika Srbije, redovan je član Medicinske akademije i dopisni član Srpske akademije nauka.

Foto: youtube printscreen

Knjigu Vladete Jerotića “Dobro i zlo trče zajedno” možete poručiti putem porudžbenice ili broja telefona 066 060820
Cena knjige „Dobro i zlo trče zajedno“ je 1000 dinara + PTT troškovi

Isporuka na teritoriji SrbijePopustljivo vaspitanje i epidemija razmažene dece

© by BGonline. All rights reserved
Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Sajt u boji
To Top
PROČITAJTE I OVO:
PROČITAJTE I OVO:
OLAKŠAJTE SEBI PROLAZAK KROZ PROMENE UZ HOMEOPATIJU Ulazak u menopauzu…