BG online

ZDRAVLJE

Osnažite zdravlje novim, dobrim navikama

Detoksikacija i energizacija organizma

Jedna od narodnih poslovica kaže da je tajna dugovečnosti u tome da život ne skraćujemo. Pred svakim čovekom su pre ili kasnije dilema i pitanje: kojim metodama lečiti bolest i kako usakladiti procese u organizmu? Sve je više onih koji nastoje da smanje upotrebu sintetičkih preparata i pronađu biljna, prirodna sredstva za održavanje i unapređenje zdravlja. Ali, to nije jednostavan zadatak.
Autor knjige „Moć i nemoć organizma“ prof dr. Staniša Stojiljković piše jasnim i pitkim jezikom koji svako može da razume. On u svojoj knjizi govori o izvorima životne snage, procesima koji se u telu odigravaju, objedinjujući naučna dostignuća, tradicionalnu medicinu i lekarsku praksu.
Profesor dr Stojiljkovič napominje da promena ishrane nije dovoljna  da bismo se osećali bolje, ukazuje na izvore zdravlja u našem podneblju i u nama samima, osposobljava čitaoca da samostalno i inventivno osmišljava svoju ishranu i životne aktivnosti, samim tim otvara sebi put ka detoksikaciji i energizaciji organizma.

Balkanoterapija

Balkanoterapija je nauka o sveukupnom uzdizanju svesti i medicinski sistem dr Stojiljkovića. Ključ zdravlja je po njegovim rečima u životu koji je u skladu sa prirodom i realnim potrebama čoveka.
-Niko od nas samih nam ne može podariti savršeno zdravlje, kako fizičko, tako i umno- kaže dr Stojiljković koji je jedan deo ove knjige posvetio problematici koja sve više brine savremenog čoveka- gojaznosti.

Od dijete više štete nego koristi

Dr Stojiljković u knjizi „Moć i nemoć organizma“ piše i o tome da namirnice bogate mastima nisu uvek osnovni uzrok gojaznosti, već da značajan uticaj na to imaju ugljeni hidrati koji remete regulaciju insulina, naročito kod osoba koje su genetski predisponirane za to čime se povećavaju apetit i preterano taloženje masti.
-Iskustva gojaznih ljudi pokazala su da dijete više goje nego što pomažu u smanjenju telesne težine. Često dijete povećavaju rizik od poremećaja u ishrani, a  jednolične dijete utiču na promenu hormonskog, enzimskog i mentalnog toka-kaže dr Stojiljković.
Ako smanjite količinu masnoća u ishrani nećete redukovati telesnu težinu niti će to uticati na bolje zdravstveno stanje- tvrdi autor knjige „Moć i nemoć organizma“ dr Staniša Stojiljković. On predlaže da se deci u ishrani redukuje količina ugljenih hidrata: slatkiša, peciva, testenina, keksa…
-Ugljeni hidrati putem insulina sprečavaju sagorevanje masti i pomažu stvaranju masnih naslaga. Da bi se dete pravilno razvijalo potrebno je da mu posvetimo vreme i pažnju, dozvolimo mu da kroz igru pokaže svoja osećanja. Važno je deci pripremiti obroke tačno na vreme, da svaka  užina bude hranljiva i da makar jednom dnevno obedujemo zajedno. Sa malo volje i novca može se pripremiti jednostavna zdrava hrana našeg podneblja- kaže prof.dr Stojiljković, šef katedre za ekološko inženjerstvo Tehnološkog fakulteta u Leskovcu.
Autor knjige „Moć i nemoć organizma“ prof dr. Staniša Stojiljković piše jasnim i pitkim jezikom koji svako može da razume. On u svojoj knjizi govori o izvorima životne snage, procesima koji se u telu odigravaju, objedinjujući naučna dostignuća, tradicionalnu medicinu i lekarsku praksu.

Knjigu „Moć i nemoć organizma“ po ceni od 799 dinara+troškovi dostave možete poručiti telefonom 066060820 ili putem porudžbenice:
Isporuka na teritoriji Srbije  © by BGonline. All rights reserved

  Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

  Ostavite komentar

  Komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  To Top
  PROČITAJTE I OVO:
  Život sa smislom, svrhom i ciljem je svakom dostupan Veliki…

  You cannot copy content of this page