BG online

Lični razvoj

Da li živite pravu ljubav?

ŽIVOT IZ DRUGOG UGLA ( iz knjige”Krava koja je plakala…”)

“Krava koja je plakala i druge budističke priče o sreći” je knjiga autora Ađana Breama koju je objavio Vulkan, a čine je duhovite životne priče koje čine da probleme savremenog života sagledamo iz drugog ugla.
Ova knjiga ohrabruje čitaoca da promeni svoj život na bolje.
Da bismo nekome rekli: “Vrata mog srca biće ti uvek otvorena” potrebni su hrabrost i mudrost. Kad vam neko pruži takvu vrstu ljubavi, to je kao da ste dobili najdragoceniji dar. Čuvajte ga, držite ga kraj srca, pazite da se ne izgubi.- kaže autor knjige “Krava koja je plakala”.

Iz knjige “Krava koja je plakala”:

“Neko vam kaže da ste idiot. Onda vi počnete da mislite: “Kako može da kaže da sam idiot? Nema on nikakva prava da me naziva idiotom! Kako je to prostački reći mi da sam idiot! Zažaliće što me je nazvao idiotom”. A onda shvatite da ste mu upravo omogućili da vas nazove idiotom još četiri puta. Kad god se setite šta je taj neko rekao, vi mu omogućavate da to ponovi. Ako vam neko kaže da ste idiot, a vi se toga odmah oslobodite, onda vam to više ne smeta. U tome je rešenje. Zašto dozvoliti drugima da kontrolišu vašu unutrašnju sreću?”
“Mnogi su skloni da misle da je veza u kojoj su trenutno ona prava. Evo testa koji će vam pomoći da utvrdite o kakvoj vrsti ljubavi je reč.
Zamislite svog partenra. Zamislite ga u sebi. Setite se dana kada ste se sreli i divnih trenutaka u kojima ste od tad uživali. A sad zamislite da ste dobili pismo od partnera u kojem piše da se zaljubio u vašu najbolju prijateljicu i da su njih dvoje pobegli da žive zajedno. Kako biste se osećali? Ako je reč o pravoj ljubavi vi ćete se obradovati što je vaš partner našao nekog još boljeg od vas i što je sada još srećniji. Radovaćete se što su on i vaša drugarica zajedno. Zar u pravoj ljubavi nije upravo najvažnija partnerova sreća? Dakle, prava ljubav je veoma retka.”

© by BGonline. All rights reserved
Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Sajt u boji
To Top
PROČITAJTE I OVO:
NASTAVAK LJUBAVNE PRIČE NA NAXI RADIJU Pesma Đorđa Balaševića"Oprosti mi…