BG online

ZDRAVLJE

Da li je dijabetes 2 neizlečiv i zašto nije? (dr Fang)

Da li je dijabetes zaista neizlečiv i zašto nije?- odgovor na ovo pitanje daje u svojoj knjizi „Kod dijabetesa“ dr Džejson Fang (autor bestselera „Kod gojaznosti“).

Prvi deo knjige je vodič za brzi početak preokretanja i sprečavanja dijabetesa 2, sadrži kratak uvod o bolesti, o tome zašto opšte prihvaćeni pristup često ne funkcioniše i šta se može učiniti kako bi se stekla kontrola nad svojim zdravljem.

Bolest ishrane

Dr Fang kaže da je lako dokazati da je dijabetes tipa 2 skoro uvek moguće preokrenuti. „Tok bolesti preokreću ishrana i promena načina života jednostavno zato što je dijabetes tipa 2 uglavnom bolest ishrane“-objašnjava u knjizi dr Fang i napominje da su dva ključna koraka unošenje manje šećera i sagorevanje preostalog šećera.
Dr Džejson Fang je vodeći svetski stručnjak kada je reč o autofagiji i povremenom postu kao načinu lečenja hroničnih metaboličkih bolesti, prvenstveno dijabetesa tipa 2. Postao je poznat po tome što je uveo koncept povremenog posta kao metod kontrole dijabetesa, a pristalica je i dijete s niskim unosom ugljenih hidrata.
U knjizi ćete naći detaljna objašnjenja o razlici između dijabetesa tipa1 i tipa2, ulozi insulina u skladištenju energije, insulinskoj rezistenciji, vezi između fruktoze i insulinske rezistencije, vezi sa metaboličkim sindromom, povremenom postu, ishrani sa niskim unosom ugljenih hidrata, dok se na kraju knjige nalaze i dva primera nedeljnog jelovnika.

Knjigu “Kod dijabetesa” po ceni od 1399 dinara + troškovi dostave možete poručiti telefonom 066060820 ili putem porudžbenice:  Dijabetes je matematika

   

   

  Dijeta za smanjenje šećera u krvi

  © by BGonline. All rights reserved

  Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

  Ostavite komentar

  Komentar

  Please Login to Comment.

  To Top
  PROČITAJTE I OVO:
  Kad ste poslednji put napisali ljubavno pismo? Kome god da…

  You cannot copy content of this page