fbpx

BG online

Hrana & Recepti

Cheesecake (Recept)

Cheesecake poslastica je nastala u drevnoj Grčkoj. Najstariji zapis o tome kako se pravi ovaj kolač datira još iz vremena grčkog lekara koji je napisao knjigu kako se pravi cheesecake (πλακουντοποιικόν σύγγραμμα—plakountopoiikon suggramma).

Od antike do danas cheesecake je opstao i postao jedan od kolača sa najviše varijacija na zadatu temu. Danas ga smatraju jednim od nacionalnih kolača u Sjedinjenim Američkim Državama, Velikoj Britaniji, Irskoj, Italiji, Francuskoj, Nemačkoj, Grčkoj, Holandiji, Austriji, Belgiji, Švedskoj i Poljskoj, a vrlo je popularan i u Brazilu, Argentini i poslednjih godina kod nas.

Može biti pečen ili nepečen, ukusi raznovrsni, od voćnih preko čokoladnih – šta god vam padne na pamet.

BGonline vam predstavlja recept za cheesecake koji mogu da naprave i oni koji nisu mnogo vešti u kuhinji.
300g mlevene plazme
100g margarina
150 ml mleka
1 žumance
400 g šećera
2 kisele pavlake
1 pakovanje Ella sira
6 kesica želatina
600g crvenog voća
Pomešati plazma keks sa margatinom i dodati mleko. Od dobijene smese formirati koru.
Umutiti 1 žumance sa 200g šećera, pavlakom i Ella sirom.
U 12 kašika vode dodati 3 kesice želatina. Zagrejati na tihoj vatri dok ne postane ujednačena tečna masa.
Sjediniti želatin sa filom i preliti preko kore.
Voće prokuvati sa 400g šecera i kuvati 15 minuta.
U rashlađeno voće dodati 3 kesice želatina razmućene u 12 kašika vode. Preliti preko belog fila i rashladiti u frižideru.

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Najzdravije piće na svetu- leči, pročišćava, podmlađuje, daje energiju… Našem…
error: