BG online

Lični razvoj

Bolje razumevanje drugih i sebe- na licu nam sve piše

Karakter čoveka se često ogleda u njegovom spoljašnjem izgledu, čak i u hodu, boji glasa. Japanska poslovica kaže da čovek ima tri lica: prvo lice pokazuje svetu, drugo lice pokazuje bliskim prijateljima i porodici, dok treće lice ne pokazuje nikom.
Čitanje lica može da vam pomogne na poslovnom i privatnom planu i da povoljno utiče na vaše zdravlje- kaže Erik Standop koji je sa Elizom Petrini napisao knjigu “Čitanje lica”. Oni kažu da je veština čitanja lica urođena jer od trenutka kad prvi put otvorimo oči tražimo delove i crte lica i da svi instinktivno umemo da čitamo i tumačimo osećanja i izraze lica ljudi iz svog okruženja.

Čitanje ličnosti i karaktera osobe

U knjizi “Pročitajte lice” stručnjak za čitanje lica Erik Standop otkriva kakvu moć ima ta naša sposobnost, opisuje put koji je prošao da bi postao čitač lica i pripoveda priče koje ilustruju koliko je moćan ovaj jedinstveni jezik. Primenjujući metode tri različite škole čitanja lica, Standop naučnom preciznošću opaža kratkotrajne mikroekspresije, vešto čita ličnost, karakter, emocije, pa čak i zdravstveno stanje – sve to samo posmatrajući lice osobe.
Knjiga “Pročitajte lice” je podeljena na poglavlja koja konkretno opisuju kako se čitanjem lica mogu otkriti informacije o raznim aspektima života – zdravlju, ljubavi, komunikaciji, poslu i uspehu. Priče su ilustrovane crnobelim crtežima zahvaljujući kojima čitaoci mogu da vide kako izgledaju crte lica koje je Standop analizirao. U poslednjem poglavlju navedena su značenja desetina crta i oblika lica koja će pomoći čitaocima da podstaknu i razviju sopstvene intuitivne moći čitanja lica.

Kako je sve počelo?

Jednog jutra Erik nije mogao da ustane iz kreveta. Nakon što je uspeo da se skotrlja na pod i dovoljno oporavi da bi stao na noge i počneo da obilazi lekare ubrzo je dobio podužu listu dijagnoza, petnaest različitih bolesti i upute, uključujući i onaj za urologa.
“Bio je to krupan čovek sivkaste kože i prstiju požutelih od pušenja. „Ja pregledom nisam otkrio ništa posebno“, rekao je. „Samo uobičajene promene koje idu s godinama. Međutim, reći ću vam nešto: kakav god problem da imate – ozbiljan je. Izgledate kao smrt.“ Da li je on normalan? Kako se čovek s tako očiglednim lošim navikama usuđuje da me proglasi smrtno bolesnim?
Niko nije mogao da utvrdi nikakav drugi uzrok osim stresa a ja sam bio previše iscrpljen da bih radio. Zato sam dao otkaz i tokom nekoliko meseci putovanja s rancem po svetu uspeo sam da povratim malo zdravlja.”- otkriva u svojoj knjizi “Pročitajte lice”.
Prvog čitača lica upoznao je na plaži u Južnoj Africi. Bio je to starac bez zuba, obučen kao skitnica koji je sedeo jednog kafića u ćošku okružen praznim pivskim flašama. „Šta vidite na mom licu?“, upitao ga je. “Bio je potpuno smiren. Pomno me proučavajući bez ikakvih emocija, nabrojao je nekoliko mojih očiglednih osobi¬na: da sam agresivan, nestrpljiv, ambiciozan da predvodim ali da nisam sposoban za to itd. Pošto sam delovao sumnjičavo, prešao je na moje zdravlje. E, tada me je zaprepastio. Ne samo da je prepoznao mojih petnaest dijagnostikovanih boljki, već je video i prošlost spomenuvši dve operacije bruha i upale pluća u detinjstvu. Ocenio je da je uzrok mojih tekućih problema upala creva. Kakav moćan dar, pomislio sam. Kad bih to mogao da primenim na posao, bio bih genije.”

Izgubljena umetnost

Nakon ovog susreta saznao je da se čitanje lica često koristi u Aziji radi procene konkurencije prilikom pregovora. Svaka kultura na svetu gaji tradiciju čitanja lica mada je, kad je zdravlje u pitanju, na Zapadu mahom zamenjena tehnologijom i inače se smatra izgubljenom umetnošću.
“Kad sam se vratio u Nemačku, nastojao sam da saznam nešto više o čitanju lica. Naišao sam samo na neku vrstu proricanja sudbine koje se donekle zasnivalo na kineskim metodama. U nameri da poboljšam zdravlje, pohađao sam kurseve o zdravoj ishrani koji su mi ubrzo dojadili.
Instruktorka je primetila da se dosađujem. „Ova oblast je suviše ograničena za vas“, rekla je. „I, uzgred, lakše s tom kafom. Može da vam pogorša upalu creva.“
„Kako znate?“, upitao sam je.
„Vidim vam na licu.“ Ispostavilo se da zna pravog čitača lica koji je živeo blizu granice s Danskom, daleko na severu. Kad sam ga nazvao, preporučio mi je da dođem naredne nedelje da bih prisustvovao „konvenciji“. Oduševio sam se –to je bila prilika da, kako sam zamišljao, upoznam vrhunske čitače lica u zemlji, okupljene na jednom mestu. Posle šest sati vožnje zaustavio sam se ispred omanje gradske skupštine da bih ustanovio da sve vrvi od štandova na kojima prodavci duge sede kose, obučeni u široke odore, reklamiraju tajanstvene rekvizite poput anđela, kristala, jednoroga i sl. Bio sam šokiran. Pošto sam morao da ubijem još sat vremena do zakazanog termina, zaključao sam se u kola pokušavajući da ne obraćam pažnju na čas joge koji se održavao na parkingu.
Na kraju sam upoznao čitača lica, čoveka ozbiljnog izgleda koji je po mojoj proceni imao šezdesetak godina i, na moje olakšanje, bio normalno obučen. Potiskujući svoju užasnutost spiritualističkim okruženjem – odbojnim za jednog krajnje racionalnog menadžera poput mene – ispričao sam mu o svom životu, svojim problemima i svom iskustvu iz Južne Afrike. „Hvala vam na vašoj priči“, rekao je ljubazno. „Srećan put kući.“ „A šta je s mojim licem?“, besno sam upitao. „Prešao sam stotine kilometara! Zar mi nećete čitati lice?“
„Već su vam čitali lice u Južnoj Africi“, odgovorio mi je.
„Nemam šta da dodam.“

Lice je složena mapa života

Svako lice je složena mapa života sa urođenim karakteristikama, crtama koje su razvijene kroz iskustvo i talente, koje su odraz zdravlja, promene emotivnih stanja i još mnogo toga. Prenoseći vam priče koje sam uočavao na licima i objašnjavajući svoja tumačenja, nadam se da ću vam pomoći da prepoznate sopstvene intuitivne moći i počnete svesnije da ih razvijate.
Kad u sebi probudite instinktivnu sposobnost da čitate lica, bolje ćete razumeti druge – a sebe još i više, poručuje autor čitaocima knjige “Pročitajte lice” pomoću koje ćete proniknuti ispod površine i smelije koračati kroz život.

Knjigu “Pročitajte lice” po ceni od 899 dinara + troškovi dostave možete poručiti telefonom 066060820 ili putem porudžbenice:   

  SHOP

  Kako neurotični i narcistični roditelji kroje život svojoj deci?

  By BGonline / 05/11/2023 / 0 Comments

  Kako se može “izlečiti” brak?

  By BGonline / 04/11/2023 / 0 Comments

  Izlečite i upoznajte svoje strahove

  By BGonline / 25/11/2023 / 0 Comments

  Nije lako živeti sa depresivnom osobom

  By BGonline / 07/11/2023 / 0 Comments

  Recept za kuvano vino

  By BGonline / 03/11/2023 / 0 Comments
  © by BGonline. All rights reserved

  Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

  Ostavite komentar

  Komentar

  Please Login to Comment.

  To Top
  PROČITAJTE I OVO:
  Laguna je objavila roman Mirjane Bobić Mojsilović „Azbuka mog života“,…

  You cannot copy content of this page