fbpx

BG online

ZDRAVLJE

Ayuverdska masaža- Toplo ulje i ruke koje leče

Ayurvedska limfna drenaža je najstarija tehnika masaže koja ima za cilj da uskladi telo, duh i um i postigne stanje njihove savršene ravnoteže i mira. Kombinacijom presura određenih tačaka na telu i limfne drenaže postiže se duboko opuštanje, oslobađanje od umora i nesanice, bolji rad unutrašnjih organa, relaksacija i pročišćavanje na svim nivoima, kao i intenzivno zagrevanje tela i podizanje vitalne energije.
Od pre pet godina ayurveda je postala jedna od priznatih tradicionalnih isceljujućih tehnika i od strane Ministarstva zdravlja Srbije. Ona predstavlja tradicionalnu indijsku medicinu kao i indijsko učenje o životu i smatra se da je stara preko 4000 godina.masaza
Ayurveda je staroindijski tradicionalni oblik lečenja koji kaže da je čovek zdrav onda kad su sve njegove telesne, mentalne i duhovne funkcije u ravnoteži. Prema ayurvedskom učenju čovekovo telo se tretira kao celina pa se ne može izdvojiti i lečiti samo jedan njegov deo. Ayurverda stavlja naglasak na prevenciju i aktivno stvaranje dobrog zdravlja i po njenoj filozofiji se svakom pojedincu pristupa posebno i određuje terapija, tehnika i način masaže. Takve masaže su posebne i drugačije. Izvode se sporo i nežno, bez pritiska, s toplim susamovim ili maslinovim uljem. Rade je dva terapeuta istovremeno, kao u ogledalu-ono šta radi desni terapeut, iste pokrete izvodi i levi. Na taj način dolazi do potpunog opuštanja i oslobađa se nakupljeni stres. Osim tog efekta, svrha ove masaže je da usmeri pokrenute toksine prema izlazima iz tela. Jedan deo se odlobađa dodatnim tretmanima koji izazivaju znojenje, a drugi deo se eliminiše kroz probavni sistem.
Drevna indijska poslovica kaže da bolesti ne prilaze onom ko se masira svaki dan. Zbog svakodnevnih obaveza, ritma života i naših mogučnosti svakako sebi ne možemo da je priuštimo u toj meri, ali kad god vam okolnosti to dopuste potrudite se da sebi pružite jednan od najlekovitijih i najblagotvornijih užitaka ikada, koji pri tom i leči.

22.05.2014

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Publika ga je zavolela kao šoumena i frontmena „Zabranjenog pušenja“,…
error: