BG online

ODMOR I PUTOVANJA

Aktivni odmor na Tari

Nova atrakcija Vojne ustanove „Tara“(Tara safari)

Vojna ustanova „Tara“ ove godine obogatila je turističku ponudu jedinstvenim izletom „Tara safari“ koji zaljubljenicima u aktivni odmor pruža mogućnost da putem četiri organizovane ture, autobusom i vojnim kamionima TAM 110 i TAM 150 obiđu brojne vidikovce i ostale skrivene predele planine na koje se teško može stići samostalno i bez vodiča. Da je novi „Tara safari“ pravi način za upoznavanje skrivenih lepota najpitomije srpske planine, tokom prethodnog vikenda, uverili su se i gosti hotela “Omorika” u društvu direktora Vojne ustanove „Tara“.

Da porodica bude zdrava

Direktor Vojne ustanove Ljupko Ćirović, predstavljajući hotele „Omorika“, „Beli bor“ i „Javor“ istakao je da je ove sezone, kao i prethodnih godina, mnogo toga urađeno na unapređenju turističke ponude.
– Pored našeg tradicionalnog slogana „Tara je mesto gde počinje lepota“, ove godine imamo i novi slogan „da nam porodica bude zdrava“ i u tom cilju osmišljen je jedinstveni progam „Tara safari“. Naši rekreatori i animatori imaju zadatak da podstaknu goste hotela da svoj godišnji odmor provedu kroz aktivnost u prirodi, na turama pešačenja, celodnevnim i poludnevnim izletima, sportskim druženjim i brojnim drugim aktivnostima koje doprinose poboljšanju zdravlja i prikupljanju pozitivne energije, ističe direktor Vojne ustanove.
Jedna od tura pruža priliku da se obiđu lokacije Sokolac – Lađevac – Manastir Rača i to u dve varijante prevoženja. Jedna grupa prevozi se hotelskim autobusom, a druga grupa vojnim kamionom. Grupa koja se opredeli za prevoženje autobusom, ide putem od Bajine Bašte do Manastira Rača, a zatim, nakon obilaska manastira, sledi šetnja u dužini od dva do tri kilometra uzvodno obalom reke Rače do lekovitog izvorišta Lađevac na desnoj obali reke. Nakon prelaska mosta na levoj obali, grupe menjaju prevozno sredstvo tako da svi imaju priliku da osete izazove vožnje vojnim terenskim vozilom, kojim se nastavlja put kroz šumu do Sokoline, a zatim se obilazi vidikovac Sokolac, nakon čega je planiran povratak u hotel preko Račanske Šljivovice i Hajdučke česme.

Vožnja i planinska šetnja

Ture koje su u ponudi Vojne ustanove „Tara“ omogućuju posetiocima da obiđu najpoznatije vidikovce kao što su Sokolac, Osluša i Oštra stena, ali takođe imaju i „safari turu“ zamišljenu kao kombinacija vožnje i planinske šetnje. Ova tura obuhvata izlet preko Mokre Gore i Drvengrada sa obilaskom Ivera i vrha Gavran, kao i najvišeg vrha Tare – Zborište na nadmorskoj visini od 1.544 m.
„Tara safari“ pruža mogućnost obilaska destinacija Mitrovac i Perućac, odakle obalom Perućačkog jezera posetioci imaju mogućnosta da obiđu vidikovce planine Tara, i to Janjač, Sjenič, Bilješka stena i predeo izuzetnih lepota Predov krst, što su i bile destinacije posete gostiju hotela “Omorika” prethodnog vikenda.

Foto: Ministarstvo odbrane RS/ Vojna ustanova Tara

SHOP

Kako izgleda kuhinja u kojoj se ne kuva?

By BGonline / 15/04/2024 / 0 Comments

Tugovanje je cena koju plaćamo jer imamo hrabrosti da volimo ljude (Irvin Jalom)

By BGonline / 04/04/2024 / 0 Comments

Emocionalno nasilje ostavlja trajne psihološke posledice

By BGonline / 11/04/2024 / 0 Comments

Nezadovoljstvo sobom je navika

By BGonline / 29/03/2024 / 0 Comments

Bolest me je osvestila, opametila i mnogo čemu naučila

By BGonline / 07/04/2024 / 0 Comments
© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Please Login to Comment.

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Da li je Nikola Tesla Srbin ili ne? Knjiga "Hrvatima…

You cannot copy content of this page