BG online

Lični razvoj

Aktiviranje ličnih potencijala

Olakšavajući sebi život postajemo slabiji (Vim Hof)

Da li biste hteli da imate više snage, manje stresa i jači imuni sistem? Da li biste hteli da spavate bolje, da poboljšate svoje kognitivne i atletske perfomanse, budete bolje raspoloženi, da izgubite kilažu i ublažite anksioznost? Šta ako vam kažem da sve to, ali i mnogo više, možete da postignete ukoliko otključate snagu zatočenu u svom umu? – pita svoje čitaoce Vim Hof, kreator metode za koju kaže da je uz nju moguće prevazići bolest, poboljšati mentalno zdravlje i fizičke performanse, kao i kontrolisati fiziologiju i tako se lakše izboriti sa stresnim situacijama. “Ono što smo sebi napravili kako bismo sebi olakšali život zapravo nas je učinilo slabijim”- napominje Vim Hof.

Tri prirodna oslonca

Metod koji je osmislio zasniva se na tri jednostavna prirodna oslonca: izlaganju hladnoći, svesti o disanju i snazi uma. Ovaj metod je i sam koristio kako bi postigao ono što su mnogi mislili da je nemoguće, obarajući više od 20 Ginisovih rekorda, a pri tom zbunjujući medicinsku profesiju. U to spada i istrčavanje polu maratona po polarnom krugu, bosonog, obučen samo u šorts, kao i maratona preko Namib pustinje u Africi, a da pri tom nije popio ni kap vode. Plivao je i ispod debelog sloja leda, popeo se obučen samo u šorts na neke od najviših vrhova sveta što mu je donelo nadimak “ledeni čovek”.
“Želim da probudim vaše strahopoštovanje prema sopstvenom telu, umu i toj divnoj ljudskosti koju nosite. Ovaj metod je dostupan svakome.”- kaže Vim Hof i dodaje da je o svom metodu pričao širom sveta i video neverovatne rezultate iz prve ruke.
“Ljudi koji su prihvatili moj metod uspeli su da smanje dijabetes, ublaženi su simptomi Parkinsonove bolesti, reumatoidnog artritisa i ms, a osetilo se i kod mnogih drugih autoimunih oboljenja.”- piše u svojoj knjizi “Vim Hof metoda- Aktivirajte vaš pun potencijal” napominjući da je ono što preporučuje bezbedno i da ovaj metod može praktikovati svako sopstvenim ritmom u svom domu.
“Ono što vam treba ste vi sami i vaša želja da otključate skrivene potencijale sopstvenog tela”- dodaje Vim Hof inspirišući čitaoce da preuzmu kontrolu nad sopstvenim telom i životom tako što će osloboditi ogromnu snagu svog uma uz napomenu da se rezultati postižu bez tabela, režima ishrane, suplemenata i opreme.

Alatka koja pomaže zdravlju

Ostajanje u zoni komfora slabi naš organizam i na kraju dovodi do loših stvari, jedna je od tvrdnji Vima Hofa koji za svoju metodu kaže da je alatka koja može pomoći zdravlju, a ne sredstvo lečenja.
“Naš um je kao pas privezan za drvo. Ili kao deca kojima je rečeno da sede i da budu tiha. Ta ograničenja nisu u skladu sa našom prirodom. Psi moraju da trče slobodno kao što i deca moraju da se slobodno igraju i istražuju. Isto važi i za naš um. Kada svoj um oslobodimo dogmi, stresova svakodnevice i svojih percipiranih limita, možemo da ugledamo novi svet u kojem dominiraju ljubav i harmonija sa prirodom. Evolucija je od nas napravila ljude kakvi smo danas i to posle 200 000 godina, a čovecanstvo tek treba da pronađe svoje mesto u prirodnom poretku”.

Ljubav nas spaja

“Ostavite svoj ego i umesto toga razmislite o onome što nas spaja, a to je ljubav. Ljubav će vam osloboditi snagu uma i iznenada ćete se naći pred ambisiom svog iskustva osećajući dušu za koju ste mislili da do nje ne možete dopreti, da je ne možete kontrolisati, kao da je to nešto apstraktno…”- tvrdi Vim Hof.
Vim Hof je holandski ekstremni sportista, poznat kao Iceman. Nakon što je prigrlio veličanstvenu moć prirode rešio je da svoja iskustva i znanje podeli sa drugima. kao pionir metode aktivacije ljudskog potencijala deli ovu metodu u knjizi “Vim Hof metoda” za koju kaže da svako može da je koristi kako bi napunio svoj kapacitet za snagu, vitalnost i sreću. Između ostalog Hof je u knjizi pisao i o disanju za regulisanje bola, vežbama za podešavanje uma, meditaciji, svakodnevnim vežbama, disanju kao regulatoru raspoloženja, oslobađanju tereta predaka, a tu su i odgovori na najčešća pitanja koja mu postavljaju oni koji žele da primene njegovu metodu .

Knjigu “Vim Hof metoda- Aktivirajte vaš pun potencijal” po ceni od 1375 dinara + troškovi dostave možete poručiti telefonom 066060820 ili putem porudžbenice:  Život sa strahom od gubitka kontrole i razuma (dr Irena Đorđević)

  By BGonline / 09/09/2023 / 0 Comments

  Vodič za upotrebu soka od celera

  By BGonline / 07/09/2023 / 0 Comments

  Detoks tela, uma i emocija

  By BGonline / 10/09/2023 / 0 Comments

  Kada seks postane problem

  By BGonline / 30/08/2023 / 0 Comments

  Život u disfunkcionalnoj porodici

  By BGonline / 04/09/2023 / 0 Comments

   

   

  © by BGonline. All rights reserved

  Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

  Ostavite komentar

  Komentar

  Please Login to Comment.

  To Top
  PROČITAJTE I OVO:
  Zašto sam opraštala, bila naivna i verovala da će se…

  You cannot copy content of this page