Godinama pripremajući monašku hranu u skladu sa drevnim hilandarskim recepturama, otac Onufrije je posvećeno istraživao i raznovrsnost trpeze drugih monaških zajednica na Svetoj Gori.Diveći se jednostavnosti pripreme hrane, bogatstvu ukusa i okrepljujućoj snazi svetogorskih jela, upijao je i doživljaje i znanja koji su se prelili izvan granica kulinarskih iskustava i pretvorili se u otkrića detalja iz života svetogorskih monaha koje je preneo u ovaj jedinstveni kuvar. Autor je pripremao jela koja su zatim profesionalno fotografisana, a svako jelo je pripremljeno u izvornom ambijentu.
Više od 140 recepata u ovom kuvaru su autentični, svetogorski, potiču iz različitih manastirskih kuhinja, laki za spremanje a pre svega su zdravi. Sva jela su bez mesa i izuzetno hranljiva, a sastojci se mogu naći na pijaci.
Recepte prate i anegdote i priče iz svetogorskog života. Autor u knjizi piše i o doživljajima tokom sakupljanja recepata, susretima sa monasima iz drugih zajednica, vodi kroz istoriju Svete Gore, otkriva malo poznate detalje iz monaške svakodnevice.
„Svetogorski kuvar“ je nesvakidašnja knjiga koja duhovitim pripovedanjem u jedinstvenu celinu sažima istoriju i svakodnevicu Svete Gore, otkrivajući bogatstvo ukusa kao jedno od skrivenih blaga ovog mističnog sveta.
Knjigu „Svetogorski kuvar“ po ceni od 2999 dinara + ptt troškovi možete poručiti telefonom 066060820 ili putem porudžbenice: