Ako vam ne ide od ruke “motanje” sarme, ovo jelo koje je omiljeno naročito tokom zimskih meseci možete napraviti i na lakši način. Voditeljka emisije “Gastronomad” Katarina Petrović otkrila nam je kako se priprema musaka od kiselog kupusa.
1 kg kiselog kupusa ribanca
3 glavice crnog luka
500 g svinjskog mlevenog mesa
morska so
biber crni mleveni
2 jaja
2 dl kisele pavlake
1 šolja ulja
voda
Prilog:
200 g palente
200 g krem sira
Propržiti na ulju 2 glavice crnog luka isečena na rebarca. Dodati kupus i dinstati dok ne omekša sa malo vode. U drugoj šerpi propržiti 1 crni luk isečen na kockice i dodati mleveno meso da se proprži. Dodati so, biber, jedno jaje i dobro promešati. Nauljiti posudu i ređati red kupusa, red mesa i red kupusa. Sve to preliti pavlakom i zapeći u zagrejanoj rerni na 200°C 30 minuta.
Skuvati palentu u ključaloj vodi i servirati je uz musaku sa kašikom krem sira.
Recept za musaku od kiselog kupusa (Katarina Petrović, Gatronomad)
-
Objavljeno