BG online

Hrana & Recepti

Šta ako je jelo preslano, koju hranu nije dobro podgrevati?

Najbolja jela Srbije

Milovan Mića Stojanović je profesor kulinarstva u čijim su specijalitetima uživale mnoge ugledne ličnosti, a tokom 20 godina je bio glavni Titov kuvar. Njegov sin Milan je pobeđivao na brojnim kulinarskim takmičenjima, a zajedno su kreirali ovaj fantastično ilustrovan kuvar sa tvrdim povezom na 247 strane u kojem se nalaze brojna tradicionalna jela iz kuhinje Miće Stojanovića, tvorca Karađorđeve šnicle.

Milovan Mića Stojanović

Neki od saveta Miće i Milana Stojanovića:
PRESLANO JELO
Ako je jelo preslano treba biti obazriv u dodavanju vode jer voda može razblažiti ukus i pokvariti jelo. Zato se preporučuje dodavanje krompira ili pirinča.
KISELO JELO
Ukoliko je jelo kiselo možemo u njega dodati manju količinu šećera.
PODGREVANJE
Spanać, krompir, celer, pečurke i jaja nije preporučljivo podgrevati.
SOČNO PEČENJE
Pečenje će biti sočnije ako ga nakon 10-15 min pečenja prekrijemo aluminijumskom folijom i uklonimo je pred kraj pečenja. Ako se na dno rerne postavi posuda sa vodom biće znatno sočnije.
U knjizi “Najbolja jela Srbije” otac i sin Stojanović otkrili su i kako se prže krompirići, kuvaju testenina i riba, pravi restoranski pomfrit, kako se čuva povrće u frižideru tako da duže ostane sveže, čuvaju beli sir i beli luk…
U knjizi “Najbolja jela Srbije” između ostalih ćete naći detaljne recepte i fotografije hladnih predjela (salata Kneza Miloša, salata Knjeginje Ljubice, jaja punjena na srpski način…), topla predjela (gibanica, zlatiborska lepinja, pečurke sa pilećom džigericom, belmuž, poširana jaja na raški način, rolovane tikvice sa slaninom i sirom), supe i čorbe (gružanska krompir čorba, čorba od zelja, jagnjeća čorba na srpski način), kuvana jela (srpski đuveč, svadbarski kupus, riblji paprikaš), glavna jela (leskovački uštipci, smederevsko đule, Jug Bogdan i devet Jugovića, pečeno pile na seoski način, salate (ajvar, barene paprike, urnebes salata, šopska salata), poslastice (suva pita sa orasima, oplenačke palačinke, knedle sa šljivama, salčići…)

Knjigu “Najbolja jela Srbije” po ceni od 2799 dinara + troškovi dostave možete poručiti telefonom 066060820 ili putem porudžbenice:
Isporuka na teritoriji Srbije



    Kako sam (s)kuvao istoriju: Od Karađorđa do Tita – Milovan Stojanović

    Italija na Džejmijev način – Džejmi Oliver

    Siti i srećni – Tanja Anđelković

    Čarobna kuhinja za osobe sa dijabetesom – Violeta Orešković Ćurčić

     

     

    © by BGonline. All rights reserved

    Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

    Ostavite komentar

    Komentar

    Please Login to Comment.

    To Top
    PROČITAJTE I OVO:
    Sindrom sagorevanja je fenomen koji se dovodi u vezu sa…

    You cannot copy content of this page