BG online

Vesti

Želite da bolje razumete sebe i svoje odnose? Upoznajte prvo „nevidljive partnere“

Ko su naši “nevidljivi partneri” i kako da ih upoznamo? Kako anima i animus, nevidljivi partneri u svakom odnosu, utiču na naš izbor životnog partnera? Koje su ženske, a koje muške dimenzije duše i zašto imamo moć slobodnog izbora tek kada postanemo psihološki svesne osobe – neka su od pitanja sa kojima se u knjizi “Nevidljivi partneri” (kako anima i animus u svakome od nas utiču na naše partnerske odnose) bavi Džon Senford, jungijanski analitičar. Knjigu je u prevodu Branislava Stojiljkovića i uz stručnu recenziju prof. dr Žarka Trebješanina objavio Psihopolis.
Rasprava o muškarcima i ženama, o prirodi muškog i ženskog, u svim vremenima je pobuđivala naš interes, a naročito to čini u vremenu u kojem živimo, kada muškarci i žene, kao nikada do sada, pokušavaju da razumeju sebe i kad se uloge polova i njihovi među¬sobni odnosi preispituju. U ovoj oblasti leži jedan od najvažnijih doprinosa švajcarskog psihijatra Karla Gustava Junga (Carl Gustav Jung) koji je pružio jedinstven doprinos našem razumevanju sebe samih, kao muškaraca i žena.
“Kad se u partnerske muško-ženske odnose umešaju anima i animus, naši moćni „nevidljivi partneri“, onda ljudski partneri dobijaju božanske odlike, koje vremenom izblede ili se čak preobrate u demonske. Zato je važno da upoznamo ove nesvesne drugopolne arhetipske figure u nama i njihovu pravu ulogu” – napisao je o knjizi prof. dr Žarko Trebješanin, psiholog.
Ovo je knjiga za one koji žele da bolje razumeju sebe i svoje odnose. Podjednako je namenjena ljudima koji nisu prethodno upoznati sa Jungovim idejama o muškom i ženskom kao i onima koji već poseduju znanje iz jungovske psihologije i mogu biti zainteresovani za najvažnije rasprave o toj temi, a čiji ishodi još nisu opredeljeni.

Knjigu „Nevidljivi partneri“ po ceni od 990 din. + troškovi dostave možete poručiti tel.066060820 ili putem porudžbenice:



     

     

    © by BGonline. All rights reserved

    Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

    Ostavite komentar

    Komentar

    Please Login to Comment.

    To Top
    PROČITAJTE I OVO:
    Tri dara koje roditelji mogu da pruže dečacima kako bi…

    You cannot copy content of this page