Ljubitelji palačinki, spremite se! Došao je i vaš trenutak. Danas pravimo palačinke koje mogu da jedu bez griže savesti čak i oni koji vode računa o ishrani. Pirinčano brašno sadrži mnogo važnih aminokiselina, a pri tom je bez glutena, tako da oni koji su intolerantni na gluten mogu da uživaju u omiljenim palačinkama.
Meni je ovo sjajan izbor jer su ove palačinke dijetalne i ne goje.
Sastojci:
2 jaja
200 gr kiselog mleka
½ šolje integralnog pirinčanog brašna
prstohvat sode bikarbone, nekoliko kapi arome vanile
kokosovo ulje
Priprema:
Umutite jaja i kiselo mleko, dodajte ostale sastojke i pecite debele palačinke na kapljici kokosovog ulja.
Otkriću vam i recept za omiljeni fil u mojoj kući za te palačinke, čuveni “crveni fil”. Potrebno vam je pola kutije zamrznutog crvenog voća, mala kašičica gustina, 80 gr.crne čokolade bez šećera, kašika meda. Voće stavite u šerpicu da kratko prokuva. Dodajte kašičicu gustina, promešajte kratko. Na kraju dodajte izlomljenu crnu čokoladu i mešajte dok se ne otopi. Kad skinete sa vatre dodajte malo meda, ukoliko ste koristili čokoladu bez šećera.
Uvek možete obradovati sebe i ukućane ovim dijetalnim palačinkama za doručak.
Daniela Boračeva
Foto: Dario Konstantinović