BG online

Psihološka prva pomoć

Ženski vodič za asertivnost

Hrabrost da se izrazi različitost

Kako da izrazite sopstvene potrebe, postavite zdrave granice i promenite svoje veze? Dr Džuli de Azevedo Henks u knjizi “Ženski vodič za asertivnost” nudi praktične, jednostavne alate pomoću kojih u svoje svakodnevne živote možemo uvesti neophodne promene. Ona je razvila metod koji pomaže da razumemo svoj stil vezanosti i kako svest o njemu može da nas oslobodi obrazaca koji sputavaju. U knjizi je opisala i svoje lične transformacije, ali i transformacije njenih klijentkinja.

“Ženski vodič za asertivnost” pokazuje kako možemo da razvijemo veštinu izražavanja svojih potreba i osećanja i postavimo granice istovremeno uvažavajući potrebe i osećanja drugih.

Šta je asertivnost?

Asertivnost se obično definiše kao način komunikacije koji je jasan, samouveren i staložen. Omogućava vam da izrazite svoje misli, osećanja, potrebe i želje tako da ne narušavate prava drugih. Veštine asertivnosti pomažu vam da artikulišete svoj jedinstveni osećaj sopstva istovremeno održavajući veze s drugima i dopuštajući da oni imaju iskustvo koje se razlikuje od vašeg. Asertivnost je hrabrost da se izrazi različitost.

Razvijanje emocionalne svesti

Svi pre ili kasnije imaju poteškoće da se izraze – na poslu, sa članovima porodice, u odnosu sa partnerom. Nekima je povremeno potrebna pomoć da budu asertivni na bitnim sastancima ili kada su deca naročito neposlušna. Drugi često imaju teškoća sa asertivnošću kada im se čini da ih iz dana u dan niko ne sluša ili ne razume. Cilj knjige “Ženski vodič za asertivnost” je da pomogne čitaocu da produbi razumevanje sebe i onoga što ga motiviše. Sagledava kako se odnosite prema drugima – od veza stvorenih dok ste bili dete do veza koje gradite kao odrasla osoba i razmatra brojne stilove komunikacije. Ova knjiga će vas naučiti kako da razvijete emocionalnu svest i dozvolite osećanjima da vas vode, ali ne i da vas preplave. U njoj ćete pronaći alate koji će vam pomoći da prevaziđete beskorisne obrasce komunikacije. Dobićete savete o tome šta da kažete, kako da to kažete i kada da kažete tako da druga strana shvati vašu poruku. Kada umete da se zauzmete za sebe, možete da promenite svoje veze.

Osnaživanje sebe

Glavna ideja ove knjige je da otkrije ono što same žene mogu da nauče i urade kako bi se povećala verovatnoća da će se njihova osećanja, misli, potrebe i želje čuti i da će drugi na njih pozitivno reagovati. Razvijanjem svesti o stilovima odnosa (koji se u ovoj knjizi nazivaju „stilovi vezanosti”), jačanjem svesti, upravljanjem emocijama i učenjem održivih veština za primenu asertivnosti u praksi, možete osnažiti sebe i zadovoljiti svoje potrebe dok istovremeno negujete empatiju, osećajnost i validirate iskustva ljudi koji vas okružuju.

Knjigu “Ženski vodič za asertivnost” po ceni od 990 dinara + troškovi dostave možete poručiti telefonom 066060820 ili putem porudžbenice:   

  SHOP

  U kuhinji sa Majom Volk

  By BGonline / 05/06/2024 / 0 Comments

  Život u disfunkcionalnoj porodici

  By BGonline / 17/05/2024 / 0 Comments

  Promenite svoj anksiozni mozak

  By BGonline / 27/05/2024 / 0 Comments

  Putovanje do zgužvanih i potisnutih emocija

  By BGonline / 06/06/2024 / 0 Comments

  Medicina nema odgovore na sva pitanja

  By BGonline / 31/05/2024 / 0 Comments

   

  © by BGonline. All rights reserved

  Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

  Ostavite komentar

  Komentar

  Please Login to Comment.

  To Top
  PROČITAJTE I OVO:
  „Bilo da koristiš ili ne koristiš društvene mreže, ovaj globalni…

  You cannot copy content of this page