fbpx

BG online

Vesti

„Zajedno smo jači!“- poruka i podrška iz 22 grada Srbije deci oboleloj od raka

Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka NURDOR obeležilo je 15.2. Svetski dan dece obolele od raka.
Pod sloganom „Zajedno smo jači!“ NURDOR je uspeo da obezbedi podršku velikog broja građana, donatora i volontera. Iz 22 grada u Srbiji poslata je poruka i podrška malim super herojima koji se leče od malignih bolest. Poruka podrške je ove godine poslata iz: Novog Sada, Niša, Beograda, Kragujevca, Gornjeg Milanovca, Prijepolja, Rekovca, Valjeva, Lebana, Užica, Uba, Bora, Lazarevca, Kruševca, Priboja, Pirota, Leskovca, Vranja, Zrenjanina, Subotice, Sombora i Sremske Mitrovice.
U sklopu poruke zajedništva u četiri grada izvedeni su nastupi podrške opere Narodnog pozorišta u Novom Sadu, baleta Narodnog pozorišta u Beogradu uz nastup čelistkinje i pijaniste, Niškog simfonijskog orkestra i Popularnog orkestra Frenk Sinatra iz Zrenjanina.
Ovi značajni kulturni ansambli i institucije iz četiri grada pokazali su koliko je važno da celo društvo bude osvešćeno o onima među nama koji ne mogu sami. Brojne škole i obrazovne ustanove uključili su se u deo akcije pod sloganom „Budi heroj – zasadi život“ u kojoj će NURDOR tokom februara isporučiti školama više od 20.000 olovaka sa semenom različitih biljaka, koje će deca uz simboličnu donaciju drugarima koji se leče zasaditi širom zemlje.
Od 19h biće organizovano online prikazivanje predstave „Sve što ste hteli da znate o Džoniju a niste smeli da pitate“ – od koje će sav prihod od prodatih karata biti doniran NURDOR-u.
-Nadamo se i verujemo da smo svi iz prethodne godine, koliko god bila teška, naučili da su zajedništvo i solidarnost najveće snage svakog društva. Zato je i naš slogan ove godine „Zajedno smo jači!“ jer zaista svako od nas je snažniji uz podršku i niko od nas nije sposoban da uradi sam onoliko koliko možemo da uradimo zajedno. Nas svaki dan iznova deca koja se leče od maligih bolesti uče ovome i pokazuju nam koliko smo jaki kada verujemo i jedni druge podržavam- poručuje Marija Đurović, mama lečenog deteta i član NURDOR-a.
NURDOR je tokom 2020. godine svoje resurse u najvećem delu usmerio na prevazilaženje poteškoća i posledica izazvanih epidemijom virusa korona. Tako su u kontinuitetu sva odeljenja pedijatrijske hemato-onkologije u Srbiji bila snabdevana sredstvima za dezinfekciju i zaštitnom opremom. Tokom vanrednog stanja svih pet roditeljskih kuća u kojima su smeštena deca koja se leče i njihove porodice bile su obezbeđene nabavkom namirnica i svakodnevnim organizovanim prevozom na terapije. Uz veliku zahvalnost lekarima i medicinskom osoblju u ovim ustanovama, uspeli smo zajednički da omogućimo da terapije malignih bolesti kod dece teku bez bilo kakvih prepreka i problema i da sačuvamo zdravlje i stabilnost dece i njihovih roditelja. „Nastavljamo borbu dalje. Prioritet su nam kao i uvek bolji uslovi lečenja i života dece obolele od raka i njihovih porodica, ali i borba za bolje društvo, solidarnost i zajedništvo.“ – zaključuju iz NURDOR-a. Obeležavanje Svetskog dana dece obolele od raka pomogli su: Mastercard, Ticket.rs, Srpsko narodno pozorište u Novom Sadu, Narodno pozorište u Beogradu, Niški simfonijski orkestar, Popularni orkestar Frenk Sinatra iz Zrenjanina, Zrenjaninska biblioteka, Delta City, Promenada, Ušće, Stadion, Big, Mercator, Roda i StopShop.

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Savremeni način života, nedovoljno kretanja, neadekvatna ishrana i nedovoljno kretanja…
error: